MHP paramparça...


MHP Trabzon İl Teşkilatında başkanlık kavgası patlak verdi. 24 Haziran seçimleri için partisinden aday olan ve Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Nihat Birinci kıl payı vekilliği kaybedince il başkanlığına geri dönmek istedi. Ancak İl Başkan Vekili Bekir Sıtkı Tarım görevi bırakmak istemedi. MYK Üyesi Eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu da Tarım’dan yana tavır alınca ipler kopma noktasına geldi. İkili arasında il yönetim kurulu toplantısında başlayan atışma ise facebok’ta karşılıklı salvolar ile devam ediyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon’da adeta paramparça oldu. 24 Haziran seçimleri öncesi önemli bir bölümü İYİ Parti’ye geçen MHP’nin Trabzon İl Teşkilatı şimdi de il başkanlığı konusunda ikiye bölündü.
GERİ DÖNMEK İSTEDİĞİNİ İLAN ETTİ
24 Haziran Seçimleri için görevinden istifa ederek Trabzon’dan 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Nihat Birinci kazanamayınca görevine dönmek istedi. Birinci, sosyal medyadan şu sözlerle duyurmuştu: “Kamuoyunun bir merakı var, Nihat Birinci tekrar göreve dönecek mi diye. Bunca yıllık mücadeleden sonra davama hizmetten uzak durmam mümkün değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada son sözü Liderim söyleyecek.”
Ancak Birinci’nin talebine ilettiği halefi Bekir Sıtkı Tarım da “Ben göreve devam etmek istiyorum” deyince ipler gerildi. Birinci’nin Tarım’a “Ben burayı sana güvenerek bıraktım. Bunu bana nasıl yaparsın.” sözleri ortamı daha da gerdi.
MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun da Tarım’dan yana tavır aldığı hatta bazı ilçeleri ziyaret ederek Tarım’a destek istediği de gelen bilgiler arasında.
MHP İl Başkanlığına vekalet eden Tarım ile Birinci’ninfacebook’taki bazı paylaşımları da aradaki gerginliği adeta ortaya koyuyor. Her iki isme de kendi çevresinden destek karşı cepheden eleştiri gelirken duruma Genel Merkez’in el koyduğu bildirildi. Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin Trabzon’a dair tasarrufunun ne şekilde sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor. Birinci: Kamuoyunun bir merakı var, Nihat Birinci tekrar göreve dönecek mi diye. Bunca yıllık mücadeleden sonra davama hizmetten uzak durmam mümkün değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada son sözü Liderim söyleyecek.
Tarım: “Karşındakini kendin gibi zannedersen şeytanın fitnesinden kurtulamazsın. 
Tarım: İnsan ancak kendi nasibine çok çalışarak katkı yapabilir, hiç bir şey yapmadan başkalarında hata aramak, tembel insanların seçtiği en kolay ve çamurlu yoldur.”
Birinci: Dünya hayatı içerisinde her türlü fırıldağı çevirebilirsiniz, insanlara her türlü iftirayı atabilirsiniz, insanların itibarlarıyla oynamaya çalışabilirsiniz, ama unutmayınız ki yanlış hesap Bağdat'tan döner, oradan da dönmez ise Mahkeme-i Kübra'dan muhakkak döner.
Tarım: Sabırlı insanlara dikkat edin, onlar sabırları bittiğinde gemileri değil limanı yakarlar. Tarım: Hayatta en zor mesele her gün insan olarak kalabilmektir.
Tarım: Dünya çok değişti artık, adam kalabilmek çok büyük cesaret gerektiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ OSMAN DEMİR 6 yıl önce

Seçimi NIHAT BİRİNCİ BAŞTA OLMAK ÜZERE OLUŞTURDUĞU TEŞKİLAT KAYBETTİ ANALİZİ İYİ YAPMALI