Öldüren kazaya 2 yıl sonra dava

SÜRÜCÜ 2.08 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Trabzon’un Kaşüstü Mahallesi’nde 5 Nisan 2020 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İlayda Kaim’in bulunduğu aracı kullanan ve alkollü olduğu belirlenen arkadaşı Bünyamin B. için 2 yıl sonra hapis istemiyle dava açıldı.

Üç arkadaş gezintiye çıktı

Trabzon’da buluşan İlayda Kaim, Bünyamin B. ve Özgür Ünal adlı üç arkadaş gezintiye çıktı. Bünyamin B.’nin kullandığı 61 VR 232 plakalı araç Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesi’nde önce demir korkuluklara çarptı ardından da 12 metre yüksekten düştü. Araçta bulunan üç arkadaş olay yerine ulaşan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı öğrencisi İlayda Kaim 2 ay süren yaşam savaşını kaybetti.

Soruşturma tamamlandı

Kazanın ardından başlatılan soruşturma 2 yıl sonra tamamlandı. Tarafların ifadesi alınırken, sürücünün 2.08 promil alkollü olduğu belirlendi. Aracın kazadan önce 220 kilometre hızla gittiği iddia edilirken, kaza tespit tutanağında ise araç sürücüsünün araç hızını teknik özelliğini, görüş hava ve trafik durumuna göre ayarlamadığı ve kuralları ihlal ettiğini belirledi.

İki ayrı suçtan dava açıldı

Soruşturmayı tamamlayan savcı, araç sürücüsü Bünyamin B. hakkında taksirli ölüme ve yaralamaya neden olmak suçundan dava açtı.Savcının hazırladığı iddianamede şüpheli hakkında 2 yıldan 15 yıla  kadar hapis talep edildi.Savcı ayrıca suçun bilinçli taksirli işlendiği için cezanın üçte birden yarısına kadar artırılmasını istedi.Bünyamin B. ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.