ÜÇ YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

İki çocuğunu Avusturya’dan Türkiye’ye kaçıran Hayri Menderes, mahkemede hakkını arıyor. 
BABA KIZLARIYLA SIRRA KADEM BASTI
Marta Korcakova ile Avusturya’da tanışan Hayri Menderes arasındaki aşkın 2008 yılında Meryem, 2010 yılında ise Melis adını verdikleri iki meyvesi oldu. Aldatıldığını düşünen Hayri Menderes, tatil bahanesiyle muvafakat alarak iki kızını Trabzon’a getirdi. Ardından Marta Korcakova’yı arayan Hayri Menderes,  çocuklarının geri dönmek istemediklerini söyledi.
Çılgına dönen Çek Cumhuriyeti vatandaşı Marta Korcakova, 2015 yılında Hayri Menderes’in iki çocuğunu Türkiye’ye kaçırdığı gerekçesiyle Viyana’da polise ihbarda bulundu. 
Avusturya polisi, yapılan ihbar üzerine durumu Türkiye’ye bildirdi. 24 Temmuz 2015 tarihinde çocuklarıyla birlikte Avusturya’ya dönmesi gereken Hayri Menderes’in yakalanarak iadesini talep etti. İhbar üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nü uyararak Hayri Menderes’in bulunmasını istedi. Türkiye’de olduğu belirlenen Hayri Menderes, iki kızıyla sırra kadem bastı.
ANNEYİ SUÇLADI, ÇOCUKLARINI İSTEDİ 
Çocuklarına ulaşamayan anne Trabzon Aile Mahkemesi’ne Uluslararası çocuk kaçırma ve alı koymak iddiasıyla dava açtı. Mahkeme çocukların anneye verilmesine hükmetti. İstinaf Mahkemesi ise babanın ifadesi alınmadığı gerekçesiyle davayı bozdu. Yeniden başlayan dava da baba ve çocukları bu kez ortaya çıktı. Trabzon Aile Mahkemesi’nde görülen davada, çocuklar anneleriyle gitmek istemediklerini belirterek, “Biz Hıristiyan olmak istemiyoruz. Burada mutluyuz” dediler. Baba Hayri Menderes ise eşinin sevgilisiyle birlikte yaşadığını ve çocuklarını evdeki kişiyi çıplak gördüğünü ileri sürerek, velayetin kendisine verilmesini istedi. 
“3.5 YILDIR ÇOCUKLARIMI GÖRMEDİM”
Avusturya’da bir şirkette yönetici olarak görev yapan Merta Korcakova çocuklarını 3.5 yıldır görmediğini belirterek, çocukların velayetinin kendisine verilmesini istedi. Eşinin çocukları kaçırdığını belirten Korcakova sevgilisiyle birlikte yaşadığını söyledi. Trabzon’daki davayı Marta Korcakova’nın avukatı Bahar Bostan Akşehir ve Çek Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Peter Rybak izledi. Rybak ülke olarak insan haklarına önem verdiklerini belirterek, “Ülkemizin olmazsa olmak ilkesi insan haklarıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.