Uzungöl’e ikinci teleferik geliyor

İşadamı Şükrü Fettahoğlu tarafından başlatılan ve yapımına başlanan Teleferik Projesinin ardından Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl- Karester Tepesi hattında planlanan Teleferik Projesinin ihalesi 25 Aralık 2018 tarihinde yapılıyor. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Uzungöl’ün kış turizmine hizmet edebilmesi teleferik ile mümkün olacaktır.” dedi. Teleferik Projesinin tamamlandıktan sonra yıllık 1 milyon 500 milyon liralık bedelle kiraya verilmesi planlanıyor.

Çaykara ilçesinde her yıl binlerce yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği Uzungöl’de teleferik projesi ihaleye çıkıyor. Uzungöl için 4 yıl önce hazırlanan ve bazı vatandaşların itirazları nedeniyle yargıya taşınan ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’nın Samsun Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine, teleferik yapımının da iptal edildiği iddiaları gündeme geldi. Ancak projenin iptal edilmediği ve alan ihalesine çıkılarak projenin hayata geçirileceği açıklandı. Projenin detaylarının, kamulaştırma nedeniyle açıklanmadığı belirtildi. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, daha önce projeye ilişkin “Projenin iptal olduğu yönünde söylemler tamamıyla yanlıştır. Manipüle edilmeye çalışılıyor. Uzungöl’ün kış turizmine hizmet edebilmesi teleferik ile mümkün olacaktır.” açıklaması yapmıştı.

İHALE 25 ARALIK’TA YAPILACAK

Çaykara Belediye Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:  Trabzon İli Çaykara İlçesinde Uzungöl ile Karester Yaylası arasında planlanan teleferik tesisinin yapımı ve sözleşme süresince işletmesi işi ihale dilecektir. İhale dokümanı, İlan Metninde belirtilen adreslerde görülebilir. Ancak, ihaleye katılacak olanların, İşletmeci (Çaykara Belediyesi) tarafından hazırlanan CD ortamındaki ihale dokümanını satın alması zorunludur. İhale 25.12.2018 Tarihinde Çaykara Belediyesinde 2886 sayılı “Devlet İhale Kanununun” 35/A maddesine göre kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105