Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan hakkında dokunulmazlık kararı

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu bünyesinde oluşturulan Hazırlık Komisyonu, mahkeme salonu basan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve şehit bacısına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüş bildirdi.

CHP'li Ali Mahir Başarır ve İP'li Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının görüşüldüğü TBMM Hazırlık Komisyonu toplantısına, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri katılmadı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya başkanlığında toplanan Hazırlık Komisyonu toplantısında, her iki vekilin de dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde görüş verildi.

AK Partili Özkaya, CHP'li Başarır ile İP'li Türkkan hakkındaki dosyaları bir kez daha müzakere ettiklerini ifade ederek, "Milletvekilliği dokunulmazlığı, milletvekilliğini ve Meclis'in saygınlığını koruma öncelikli bir görev. Bu görev çerçevesinde her milletvekilinin görevine saygılı devam etmesi gerekiyor." dedi.

Şehit bacısına küfür ve mahkeme salonu baskını!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit bacısına alenen küfrettiğini hatırlatan Ali Özkaya, bu kapsamda Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüşlerini bildirdiklerini söyledi.

Özkaya, mahkeme salonu basan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın da dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdiklerini, en kısa sürede raporlarını Karma Komisyona sunacaklarını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.