Milletvekili Kaya, Ataman'a Cevap Verdi

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın kendisi ile ilgili açıklamalarına bugün düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya, CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, eski İl Başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı. 

Toplantıda CHP'li Ahmet Kaya, şu şekilde konuştu: 

''Bir Ataman konusu var. O meseleye ilişkin bende girmek durumunda kaldım, adım geçiyor. Mecliste oturuyorum, telefonum çaldı. Baktım sayın Atilla Ataman arıyor. Zaman zaman görüşürüz. Köylerle ilgili sıkıntı olduğumda ararım, kendisi de yardımcı olmaya çalışır. 'Sayın Vekilim, Özgür Özel ne yapıyor' dedi. 'Beni rencide eden açıklama yapmış', 'Sayın Özel hemen ön tarafta oturuyor, gidip sorayım meseleyi öğreneyim' dedim. Gittim Sayın Özel’in yanına. Grup Başkanvekilimiz dedi ki, “Benim yanıma Gümüşhane’den heyet geldi. Bu bizim Şalpazarı ve Gümüşhane Kürtün arasında sınır değişikliği ile ilgili meseleyi anlattı  Sonrasında ikisi arasında görüşme oldu. Özel görüşme oldu. Telefonda ne konuştuklarına ilişkin bilgim yok. Sonrasında sayın Ataman çıktı, hiç etik olmayacak şekilde o görüşmedeki özelleri basın ile paylaştı. Bunun üzerine Grup Başkanvekilimiz geldi burada, madem siz özel görüşmeyi açıkladınız, bana da benim gördüğüm kısımdan anlatmak düşer. Basın toplantısı sırasında beni aramış. Telefona bakamadım. Toplantı bitince Ataman’a döndüm. Dedi ki: 'Ben onunla canlı yayına çıkmak istiyorum. Program yapmak istiyorum. Bende Özgür Başkanıma dedim ki, 'Sayın Ataman bu açıklamalardan rahatsız olmuş, cevap hakkını kullanmak istiyor.' Ama bizim Rize programımız var. Rize programımız geç bitti. Belki Özgür bey istediği zeminde kendisi ile görüşmek isteyebilir.  Bu tespit Özgür beyin tespiti değil. Bu köylerde yaşayan vatandaşların ve muhtarların bizzat gelip Özgür beye anlattığı mesele. Özgür beyin oturduğu yerden ürettiği mesele değil. Meselenin iki boyutu var. Sınırlar hepimiz biliriz, ya dere yataklarından ya vadilerden alınır. Burada yapılan alan değişikliğinde, bir dağın yamacını düşünün yarısından sınır çekilmiş. Garip uygulama var. Gerçekten vicdanı sızlatacak uygulama.. Burada dağın yarısı bir köyün, yarısı diğer köyün.  Bunun netleşmesi lazım. Atilla beyin açıklamalarına baktım. Gümüşhane'den alınıp Trabzon’a devredilmiş bir köy yok. Evet doğru, fakat yüzölçümde değişim olmuş. Gümüşhane’nin yüzölçümünde azalma olurken, bizimkinde artma olmuş. Size düşen görev bu meseleyle ilgili gereken bilgi vermeniz. 

GÜMÜŞHANE PLATFORMU MESAJ ATMIŞ

Gümüşhane Platformu mesaj atmış üyelerine: Bugün 14:30’da Gümüşhane Kürtün Platformu, kendilerine yapıldığını düşündükleri haksızlık konusunda toplantı yapacaklar. Ama öğrendim ki, Gümüşhane Valiliği ve iktidarın Gümüşhanetemsilcileri baskı yapmış bu toplantının yapılmasına mani olmuşlar. İzleyelim beraber… Bakalım 14:30’da Gümüşhane kürtün platformu bu toplantıyı yapabilecekler mi? İddia bu, bakalım yapabilecekler mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.