2018 Yılı Kamu Yatırım Programı Resmi Gazetede yayınlandı

Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen 2018 Yılı Kamu Yatırım Programı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu’nun resmi internet sitesinde de yayınlanan Yatırım Programı’na göre Trabzon’a yaklaşık olarak 422 milyon liralık ödenek aktarılacak. Yatırım Programında yer alan bilgilere göre, Trabzon- Aşkale Bölünmüş Yol Projesine 230 milyon lira, Kanuni Bulvarı’na 50 milyon lira, Trabzon Havalimanı Katlı Otopark ve PAT Sahası Bakımı için 9,5 milyon lira, KTÜ Çocuk Hastanesi’ne 19 milyon lira ve Trabzon İçmesuyu Projesi’ne de 45 milyon lira ödenek ayrıldı. Trabzon- Erzincan Demiryolu Projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın etüd-proje bütçesinde yer alırken Trabzon Şehir Hastanesi ise Yatırım Programında yer almadı.

Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2018 Yılı Kamu Yatırım Programı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 2018 Yılı Yatırım Programında Trabzon’daki projeler için yaklaşık olarak 422 milyon liralık ödenek ayrıldı. Yatırım Programında yer alan bilgilere göre; Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası’na 2 milyon lira, Karadeniz’de Balık Stokları Yönetimi Projesi için 3 milyon lira, Trabzon- Aşkale Bölünmüş Yol Projesine 230 milyon lira, Kanuni Bulvarı’na 50 milyon lira, Trabzon Havalimanı Katlı Otoparkına 7,5 milyon lira, Trabzon Havalimanı PAT (Park, Apron ve Taksi Yolları) Sahası Bakımı için 2 milyon lira, Beşikdüzü Sahil Tahkimatına 8 milyon lira, Çarşıbaşı Sahil Tahkimatına 2 milyon lira, KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne 6 milyon lira, Sümela’ya 2 milyon lira, Çal Mağarası için 1 milyon lira, 26 Dairelik Afet kontuları için 1,5 milyon lira, Trabzon Deniz Meteoroloji Sistemi için 4,5 milyon lira, KTÜ Çocuk Hastanesi’ne 19 milyon lira, KTÜ Arsin MYO Laboratuvarı için 3 milyon lira, Trabzon Devlet Tiyatrosu Sahnesi Projesi için 500 bin lira, Trabzon Ceza İnfaz Kurumu Hizmet Binası için 2 milyon lira, KTÜ Rektörlük Bilimsel Araştırma Projeleri için 5 milyon lira ve Trabzon İçmesuyu Projesi’ne de 45 milyon lira ödenek ayrıldı.

DEMİRYOLU PROJE İHALESİ VAR ŞEHİR HASTANESİ YOK

Trabzon- Erzincan Demiryolu Projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın etüd-proje bütçesinde yer aldığı belirtilirken Trabzon Şehir Hastanesi ise Yatırım Programında yer almadı. Şehir Hastanesi için Yüksek Planlama Kurulu’nun onayı bekleniyor.

Yatırım Programında Trabzon özelinde ayrılan ödenek miktarı 422 milyon lira olarak tespit edilirken, DOKAP kapsamında yapılan ve Trabzon’un da aralarında yer aldığı ortak projelerle birlikte ödenek miktarının 500 milyon liraya ulaşacağı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105