CEZA YEDİ  İSYAN ETTİ

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Trabzon'a getirilen Trabzon eski Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, ByLock kullanıcısı olduğu, eşinin 17 bin TL, kızının ise 9 bin TL parasının Bank Asya hesabında olduğu belirlendi. Soruşturmaya tamamlayan cumhuriyet savcısı, Ertan Yavaş hakkında örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

SAVCI MÜTALASINDAN HAPİS İSTEDİ

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Ertan Yavaş hakkında mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanığın ByLock kullanıcısı olduğunun belirlenmesi, tanık beyanları ve delillerle FETÖ/PDY üyesi olduğunun tespit edildiğini söyledi. Yavaş'ın, ByLock programına "taner54" kullanıcı adı ve "tnr54." şifresiyle giriş yaptığının tespit edildiğini belirten savcı, sanığın kullanıcı adı ve şifresinin memleketi Sakarya ilinin plaka kodu olan "54" kodu ile uyumlu olduğunu belirterek, genellikle terör örgütü üyelerinin kullanıcı adı ve şifrelerinde memleketlerinin plaka kodunu kullandıklarının görüldüğünü kaydetti. Savcı, Yavaş'ın hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

DURUŞMADAN ÇIKARKEN İSYAN ETTİ

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Ertan Yavaş, son savunmasını yaptı. ByLock kullanıcısı olmadığı ve hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ileri süren Ertan Yavaş, mahkemeye yazılı olarak savunma verdi. Beraatini talep eden Ertan Yavaş, hakimin kararını açıklamasının ardından, "Dilerim Allah'tan sizi gerçek suçlularla karşılaştırır" dedikten sonra duruşma salonu terk ettiği görüldü.

Anahtar Kelimeler:
EZA YEDİ İSYAN ETTİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.