Ehliyetsiz sürücü tek kusurlu çıktı

TRABZON’DA ehliyetsiz kullandığı araçla 4 kişinin ölümüne neden olan sürücü Berk H. hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÇARPTI KARŞI ŞERİDE GEÇTİ

Trabzon'un Yomra İlçesi Karadeniz Sahil Yolu’nda 4 Temmuz 2017 tarihinde Rize’den Trabzon istikametine gitmekte olan Nurcan Çakır yönetimindeki 16 EGR 61 plakalı araca çarparak karşı şeride geçen Ber H. yönetimindeki 61 LJ 707 plakalı araç, Nihal Bülbüloğlu’nun kullandığı 61 BA 626 plakalı araca çarptı. Kazada Nihal Bülbüloğlu, Ayşe Memişoğlu, Zekiye Gürsoy ve Sevgi Gürsoy hayatını kaybetti. Kazada ters dönen araçtan çıkarılan Nurcan Çakır’ın yanı sıra Murat Ayas, Handegül Birinci, Asiye Memişoğlu, Yunus Emre Memişoğlu, Yiğit Bülbüloğlu yaralandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Kazanın ardından Berk H., hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Kazada öğretmen Nihal Bülbüloğlu, Ayşe Memişoğlu, Zekiye Gürsoy ve Sevgi Gürsoy’un ölümüne neden olan sürücü Berk H.’nin hakkında hazırlanan trafik raporunda asli ve tek kusurlu olduğuna yer verildiği ortaya çıktı. Soruşturma sırasında ifadesi alınan Berk H., ehliyetinin olmadığının fakat iyi araç kullandığını ve kazada bir kusurunun bulunmadığını söylediği öğrenildi. Trabzon Cumhuriyet Savcısı Dilek Öner, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olduğu gerekçesiyle Berk H.’nin 2 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti. Savcı Öner, hazırladığı iddianameyi 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Berk H. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.