Eren'in katili Aram çıkmadı

TERÖRİST DAĞLARDA AÇ KALDI 
Giresun’un Dereli İlçesi Kulakkaya Yaylası'nda yakalanan terör örgütü üyesi Mustafa Tolucan ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakırlı olduğu öğrenilen terörist Mustafa Tolucan’ın Tunceli üzerinden bölgeye geldiği, Trabzon kırsalındaki örgüt mensuplarıyla irtibat kuramadığı tespit edildi. Aç kalan ve terör örgütünden kaçtığı ileri sürülen Mustafa Tolucan’ı jandarmaya teslim eden köylüler, teröristin karnını doyurduğu ve çay ısmarladığı öğrenildi.
KÖYLÜLER YAŞANANLARI ANLATTI 
Aram kod adlı PKK'lı terörist Mustafa Tolucan’ın yakalanmasını sağlayan ve PKK'lı teröristi kahvehanede fotoğraflayarak güvenlik güçlerine ihbar eden Kemal Çoban, yaşananları anlattı: “Başına poşu takılı, ayağında mekap ayakkabı giyen terörist yayla yolunda bir 
kepçe operatörüne, "Ben bir şantiyede çalışıyordum. Beni işten çıkardılar. Param yok. Karnım aç, bana yiyecek bulabilir misin?" demiş. Bunun üzerine operatör teröristi yayladaki kahvehaneye getirdi. Jandarmayı aradık. Kahvehane sahibi Kemal Çoban ise, "Komutan bizi telefonla aradı ve bize doğru gelen bir şahsın giyim tarzını anlattı. Böyle bir şahsın o tarafa doğru geldiği silahsız olduğunu söyledi. Resmini çekip göndermemizi ve bir süre oyalamamızı söyledi. Bunun üzerine ben dışarı çıktım. Komutanının tarif ettiğini yola doğru gittim. O esnada bir kepçe operatörü terör örgütü mensubunu bularak kahveye getirdi. Kahvede oyalamak için çay ve yemek söyledik. Bize anne ve babasından kaçtığını, Giresun'da iş aramaya geldiğini söyledi. Burada çalıştığını para verilmediği için işi bıraktığını, Diyarbakır'a gidecek parayı bulduğunda, buradan ayrılacağını söyledi” diye konuştu. Teröristi kahvede çay içerken görüntüleyen köylüler, gazetelere de teröristin fotoğrafını gönderdi. Bu arada sorgusu süren Mustafa Tolucan’ın verdiği bilgilerin diğer illerle paylaşıldığı ve arazide yer gösterme yapılacağı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.