Futbol Pateni Dünya Kupası Trabzon’da!

 Ne zaman ve nerede yapılacak?

Futbol Pateni Dünya Kupası Trabzon’da gerçekleştirilecek.Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği, KTÜ, Ortahisar Belediyesi ve Paten Futbolu Dünya Federasyonu’nun birlikte düzenleyeceği 15.Futbol Pateni Dünya Kupası Trabzon’da yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Dünya Futbol Pateni Federasyon Başkanı Mehdi Salman Pour ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Futbol Pateni Türkiye Temsilcisi Sayim Adanur ve Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Özgür Kara katıldı. 

15.’Sİ TÜRKİYE’DE TRABZON’DA YAPILACAK

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Önemli bir organizasyonun arefesinde sizleri bilgilendirmek üzere buradayız. Dünya Paten Futbolu Federasyonu başkanımız misafirimiz burada. Türkiye’de henüz federasyon olarak örgütlenmiş değil ama dünyada 15.’sini Trabzon’da düzenleyeceğimiz kadar önemli bir organizasyon. Türkiye’de yapma kararı aldılar. Bunun üzerine Trabzon’da bizimle irtibata geçtiler. Patenle nasıl futbol oynanacak bunu göreceğiz. İlgi çekici ve heyecanlı bir futbol türü. Bir önemli konu da şehrimizin paydaşlarıyla gerçekleştiriyoruz. Trabzon’da KTÜ Spor Salonu, Hayri Gür Spor Salonu ve Yomra’daki Kapalı Spor Salonunda yapılacak. Bu salonlarda inşallah 8-18 Aralık tarihlerinde yapılacak” dedi.

NEDEN TRABZON TERCİH EDİLDİ?

Dünya Futbol Pateni Federasyon Başkanı Mehdi Salman Pour, “Türkiye’de bu organizasyon ilk kez yapılıyor. Türkiye’de yapılmasının sebebi ulaşılabilirlik anlamında çok iyi bir lokasyonda olması, dünyanın her yerinden uçuşların olması, uluslararası mutfak imkanın olması. Oteller muntazam. Amerika’ya ve Avrupa’ya göre Türkiye’nin çok daha ucuz olması. Trabzon’a gelince iş biraz daha farklı. Farklı şehirler de vardı aday olan. Trabzon’u seçtik çünkü Trabzon bir spor şehri, şampiyon şehir. Futbolun adeta aşka dönüştüğü bir şehir. Trabzon’u seçmemizin arkasında farklı sebepler var” ifadelerini kullandı.

FUTBOLUN BEŞİĞİNDE DÜZENLENECEK

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Ülkemizde futbolun beşiği olan şehrimizde futbolun her türünün oynanabilmesi bakımından dünya kupasını tertip edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok mutluyuz” diye konuştu.

141 YILDIR DÜNYANIN BİRÇOK NOKTASINDA OYNANMAKTADIR

Futbol Pateni Türkiye Temsilcisi Sayim Adanur, “Tekerlekli Paten Futbolu dünyada çok eskiye dayanmaktadır. İlk defa 1882 yılında İngiltere’de Paten Futbolu Bayan Dünya Şampiyonası ile kayıt altına alınmıştır. 141 yıldır dünyanın birçok ülkesinde oynanmakta olan paten futbolu ülkemizde 15’inci Paten Dünya Futbolu ile tanınacaktır. Türkiye’de paten futbolunun temellerinin Trabzon’da atılmakta olmasından şehir olarak gururlanmaktayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105