Kaşüstü Kavşağı trafik çıkmazı

Kaşüstü’nde taşıtlar için kavşak olmazken,  yayalar için 150 metre ara ile iki tane trafik lambası konulmasını eleştiren Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, bu lambaların trafiği aksattığını ve bu yüzden kilometreye varan kuyruklar oluştuğunu kaydetti. Trabzon’da trafik yoğunluğunun yaşandığı önemli noktalardan biri olan Kaşüstü Kavşağı’nda yol çalışması devam ediyor. Kaşüstü’nde taşıtlar için kavşak olmazken,  yayalar için 150 metre ara ile iki tane trafik lambası konulmasını eleştiren Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, bu lambaların trafiği aksattığını ve bu yüzden kilometreye varan kuyruklar oluştuğunu kaydetti. Bölgeye yayalar için üst geçit yapılmasının daha mantıklı ve güvenli olduğunu belirten Ustaömeroğlu, bu sayede bölgede trafiğin seri bir şekilde akacağına dikkat çekti.

Kavşakta 150 metre ara ile yayalar için trafik lambası konulmasına bir anlam veremediğini belirten Ustaömeroğlu, bunun hem trafiği aksattığını hem de yayalar için güvenli olmadığını söyledi. Ustaömeroğlu, “Trafiğin sağlıklı bir şekilde seri olarak akması gereken bir yolda 150 metre ara ile sadece yayalar için trafik lambası koyarak trafiği kesintiye uğratmak ne demektir bugüne kadar cevabını bulamadım. O bölgeye yayalar için geçici üst geçit yerleştirmek varken, yayalara daha güvenli bir seçenek sunmak varken hem taşıt hem de yaya trafiğini lambalarda bekletmek neyin nesidir anlamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.