Kaybeden Trabzon olmasın

 Trabzon Turizm Geliştirme Platformu ile Turizmci İş İnsanları ve Trabzon Konaklama İşletmecileri Platformu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı’yla bir araya geldi.  Trabzon Konaklama İşletmecileri temsilcileri Hakan Burkan ve Ertan Beypınar, “Uzun vadeli ve çok daha kapsayıcı hareket etmezsek kaybeden yine Trabzon olacaktır.” dedi.

Trabzon Turizm Geliştirme Platformu (TURGEP) ile Turizmci İş İnsanları ve Trabzon Konaklama İşletmecileri Platformu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı’yla bir araya geldi. Toplantının gündem maddesini ise ruhsat sorunu yaşayan turizmciler oluşturdu.  Son dönemlerde yazılı ve görsel basında yer alan kayıp kaçak konaklama yerleri ile ilgili çıkan haberlerin masaya yatırıldığı toplantıdan sonra açıklama yapan TURGEP Yöneticileri Faruk Keskin ve Çetin Şahin, “Kayıp kaçak yerler her sektörde olduğu gibi konaklama sektöründe de hepimizin kanayan yarası. Her sektörde olduğu turizmde de şehrimize yakışmayan işletmelerin tespitlerinin yapılarak gereği konusunda ivedilikle harekete geçilmesinde hemfikiriz. Hatta bizler bu çalışmaları uzun yıllardır yakinen takip eden ve birebir mücadelesini veren insanlarız. Otel sektörünün de bu mücadelede bizlere katılmış olması mutluluk verici bir gelişmedir.  Fakat mücadelede izlenecek yolu ince eleyip sık dokumak lazım. Eğer gaye kayıp kaçakla mücadele ise, hiçbir kaydı olmayan yerlerin üzerine gidilmesi gerekir; ancak  bunun tam aksine Maliye, Emniyet, Esnaf/Ticaret oda kaydı olan  yerlerle ilgili algı oluşturup onların sektör dışına itilmesi yönünde çaba sarf etmek, en hafif ifadeyle rekabeti engellemek ve hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. Evet bazı işletmelerimizin tüm kayıtları eksiksiz olmasına rağmen halledilmesi çok zor olmayan ufak tefek kamusal konular yüzünden işletme ruhsatları eksik. Ama bu çözümü olmayan bir konu değil.  Kamu kurumları, ilgili sektör temsilcileri ile yapılacak çalışmalarla ruhsat konusunun da rahatlıkla çözülebileceği aşikardır. Pandeminin de etkisiyle artık yerli turist de bu tür konaklama tesislerini tercih ediyor. Parayı verenler bu tür tesislerde kalmak istiyorken küçük bir grup da ‘Hayır bu insanlar oteller harici işletmelerde kalamaz’ diyorlar. Bu mantık hiçbir işletmeye ve daha önemlisi şehrimize bir şey kazandırmaz. Darbeyi başta Trabzon turizmine ve Trabzon ekonomisine vurmuş olursunuz. Gelin tüm paydaşlar şehrimiz için çalışalım. Şehrimize katkı sağlayan herkese aramızda yer verelim.” ifadelerini kullandı.

KAPSAYICI HAREKET ETMEZSEK KAYBEDEN TRABZON OLUR

Trabzon Konaklama İşletmecileri temsilcileri Hakan Burkan ve Ertan Beypınar ise; “Dünyaca ünlü olan  Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarından biri  Uzungöl’ün büyük bir kısmı tüm yasal mevzuatlara uygun  ama tek eksiği konaklama ruhsatı olan işletmelerden oluşuyor. Ha keza diğer ilçe ve merkezde buna benzer tesis sayısı hatırı sayılır bir boyutta.  Vaktiyle şehrimiz valileri tarafından bile yoğun bir turist akımı olması nedeniyle evlerinizi açın şeklinde bu sektör teşvik edilmiştir. Bu sektör durup dururken gelişmedi, ortaya çıkan talep neticesinde talebi karşılamak isteyen girişimcilerin çabalarıyla  bu sektör doğdu. Sadece kendimizi düşünmeyelim bu şehirde dolaylı olarak bu sektörden çoluk çocuğuna ekmek getiren on binler var. Kapatın her şeyi demek bunlar ne yerse yesin, bütün pasta bize kalsın demekten başka bir şey değildir.  Şehrimizin iyiliği  için her konuda çalışmada yer almaya daha önceden hazır olduğumuz gibi şimdi de hazırız. Ne yapılması gerekiyorsa , ne yapılacaksa birlikte yapacağız, bizim bizden başka kimsemiz yok. Kısa süreli ve sadece toplumun çok küçük bir kısmını değil; uzun vadeli ve çok daha kapsayıcı hareket etmezsek kaybeden yine Trabzon olacaktır.” değerlendirmelerinde bulundu. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı da şehrin menfaatleri için yapılacak her türlü çalışmaya destek olacaklarını kaydetti. Toplantıda bu ve benzeri tüm konularda ortak çözüm arayışında olma noktasında fikir birliğine varıldı
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.