MEYDAN PARKI 3.ETAP ÇALIŞMALARI

 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) hemşehrileri ile bir araya geldi. Şehirde sürdürülen çalışmalar hakkında Trabzonluları bilgilendiren Gümrükçüoğlu, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda yaptıkları çalışmalarla Trabzon’un ismine yakışır bir meydan alanına kavuştuğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, çalışmalarının bunlarla da sınırlı kalmayacağını söyledi. Birinci ve ikinci etap çalışmalarının tamamlandığı Meydan Parkı’nda üçüncü etaba başlayacaklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Üçüncü etap Trabzon’un seyir terası olacak. 2018 yılı içinde ihalesini gerçekleştirerek yapım çalışmalarına başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Tarihte var olan Karagöz Meydanını da yeniden Trabzon’a kazandırmakta olduklarını belirten Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Trabzon’da Hacivat-Karagöz oyunlarına ev sahipliği için Karagöz Meydanı ismini alan tarihi bir meydan alanı var. Bu alan üzerinde bugün Trabzon Öğretmen Evi ile Cudibey Ortaokulu bulunuyor. Trabzon şehir merkezine ikinci bir kent meydanı kazandırmak için yıllar önce harekete geçtik. Bu alanı Milli Eğitim Bakanlığımızdan istedik. Bakanlık ‘okul ve öğretmen evini başka tarafta yapıp bize verirseniz burayı size devrederiz’ dedi. ‘Tamam’ dedik. Hacıkasım Mevkiinde Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan bölgeyi TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik, ihalesini gerçekleştirdik ve çok şükür yapım çalışmalarına başladık. Bölgemizin en modern öğretmenevi ile 36 derslikli okulu Trabzon’a kazandırıyoruz. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla tarihi Karagöz Meydanı alanını devralacağız ve bu bölgeyi tarihte olduğu gibi yeniden Meydan olarak şehrimize kazandıracağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105