O köpeği çaldılar

KÖPEK, GÖZLEM ALTINA ALINMIŞTI

Trabzon'un Kalkınma Mahallesi'nde 3 Ocak 2018 tarihinde Sinan S., adlı kişi elindeki salamı Dogo Argentino cinsi köpeğe göstererek Zeynep E.İ. adlı genç kızın üzerine saldı. Genç kıza saldıran köpek Zeynep E.İ.'nin sağ bacağını ısırdı. Zeynep E.İ.’nin şikayeti üzerine Sinan S. hakkında dava açılırken, Dogo Argentino cinsi köpek ise barınakta gözlem altına alındı.

KÖPEĞİN RESMİNİ

GAZETEDE GÖRDÜLER

Yaşanan olay ve genç kızı ısıran köpeğin fotoğrafları gazetede yer aldı. Zeynep E.İ.’yi ısıran köpeğin özel bir cins olduğunu gazeteden öğrenen hırsızlar, önceki gün girdikleri barınaktan Dogo Argentino cinsi köpeği çalarak kayıplara karıştı. Sabah görevlileri tarafından kafesin açık olduğu ve köpeğin çalındığının belirlenmesi üzerine jandarmaya ihbar yapıldı.

BARINAĞA SABAHA KARŞI GİRMİŞLER

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde barınağa ait güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen jandarma ekipleri, köpeğin biri kadın iki kişi tarafından çaldığını tespit etti. Sabaha karşı saat 03.00 sıralarında köpeği çalan iki hırsızın bir araçla barınak önünden ayrıldığını belirleyen jandarma, iki hırsızın kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Bu arada Trabzon Büyükşehir Belediyesi, gece görevlinin olduğu barınakta yaşanan hırsızlık olayının ardından idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

9 IRKIN BİRLEŞMESİNDEN OLUŞMUŞ

Dogo Argentino, 1920 yılında Dr. Antonio Nores Martinez tarafından üretilen, adını üretildiği ülke olan Arjantin’den alan Güney Amerika kökenli melez bir köpek ırkıdır. Bu özelliği ile yer küre üzerindeki en genç köpek ırklarından birisidir. Arjantinliler nasıl tango ve futbolları ile övünmekte iseler aynı şekilde bu köpekler de günümüzde övünç kaynakları haline gelmiştir.

Dogo Argentino Ne İçin Üretilmiştir?

Bu ırkı bulan Antonio Nores genetik uzmanıydı ve avcılığı çok seviyordu. Fakat o yıllarda Arjantin’de avlanmak çok tehlikeliydi. Kayalıklar ve çalılıklardan oluşan uçsuz bucaksız araziler, jaguar ve yaban domuzları gibi yırtıcı hayvanlar; av yapılmasına izin vermiyordu.

Antonio, özellikle avcılık yeteneklerine sahip bir köpek ırkı bulmak istiyordu. Bu ırk aynı zamanda uzun mesafe koşu yapabilmeli, bir domuzu devirebilecek kadar güçlü olmalı, yara aldığında mücadeleden kaçmamalı, güçlü koku alma yeteneğine sahip olmalı ve de insanlara karşı agresif olmamalıydı. Yeryüzünde Antonio’nun istediği özelliklerde bir köpek ırkı henüz yoktu. İstediği köpeğe sahip olabilmek için bir çok köpek ırkının en iyi özelliklerini birleştirmesi gerekiyordu. Bu amaçla yola çıkan Antonio, uzun yıllar sonunda amacına ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.