Okul servis şoföründen küçük çocuğa şiddet

Trabzon'da, okul servisi sürücüsü 59 yaşındaki Haluk Ö., servis aracında 'Erik Dalı Gevrektir' türküsünü cep telefonundan açarak eğlenmek isteyen ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi G.B.'yi dövdüğü suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öğrencinin ailesi, tutuklama kararının emsal bir karar olduğunu savunarak, okul servisi şoförlerinin denetiminin iyi yapılması ve dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.Önceki gün okul çıkışında kendilerini eve götürecek servis minibüsüne binen ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi G.B. seyir halindeki araçta, cep telefonundan son dönemlerin popüler türküsü 'Erik Dalı Gevrektir'i açarak, arkadaşlarıyla eğlenmek istedi. İddiaya göre, bir süre müzik eşliğinde eğlenen öğrencilerden rahatsız olan servis sürücüsü Haluk Ö., bir öğrenciyi indirmek için yol kenarında durdu. Öğrencilerin bulunduğu tarafa yönelen sürücü, elinde cep telefonu bulunan G.B.'nin saçından çekti, eliyle sırtına tokat attı.

AİLE ŞİKÂYETÇİ OLDU TUTUKLANDI
Evine bırakılan öğrenci G.B. ağlayarak aradığı annesinden kendisinin servisten alınması istedi. Travmayı atlatamayan öğrencinin akşam saatlerinde ağlamasını sürdürdü. Serviste sürücünün kendisini dövdüğünü anlatan G.B.'nin tişörtünü açan aile, oğullarının sırtında dayak izine rastladı. Bunun üzerine hastaneye giderek 'Darp raporu' alan aile, polise başvurup sürücüden şikâyetçi oldu. Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan servis sürücüsü Haluk Ö. 'Çocuğa darp' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"EMSAL BİR KARAR OLACAK"
Tutuklamanın emsal bir karar olduğunu belirten öğrenci G.B.'nin amcası Osman B., şunları söyledi:
"Yeğenim okuldan çıktı servise bindi. Arkadaşları ile araçta cep telefonundan 'Erik Dalı' şarkısını açarak biraz oynamışlar. Şoför arabayı durdurup, çocuğa bir şey demeden önce saçını çekmiş, sonra da ense ve sırtına vurmuş. Çocuğun sırtında izler halen daha görünüyor. Ne kadar sert vurmuşsa. Bu olayla birlikte başka okullara servis çekebilmek için çocukları evlerinden erken saatlerde alıp, okul çevresinde bir pastaneye bıraktığı da ortaya çıktı. Şikayetçi olduk. Araya çok kişi girdi ama adam tutuklandı. Bu işin özürü var mı? Yeğenim için hem para veriyoruz, hem de çocuk dayak yiyor. Olacak iş değil. Bu karar emsal bir karar olacak. Artık öğrenci servis sürücüleri daha dikkatli olur. Can emanet ediyoruz. Böyle mi yapılmalı?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105