TRABZON BÜYÜKŞEHİR’DEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin hemen ardından harekete geçti. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş’ta deprem yönetimine destek vermek üzere sabah saatlerinde yola çıkarken, bölgeye araç ve ekip takviyesi de yapıldı. Ayrıca Büyükşehir personeli sabahın ilk ışıklarında deprem bölgesine gönderilmek üzere kan bağışında bulundu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 şiddetinde yaşanan depremin 10 ilimizde yıkıcı etkileri olmakla birlikte, bölgemizde de hissedildi. Tüm ülkeyi yasa boğan depremde ilk belirlemelere göre 284 vatandaşımız hayatını kaybederken, 2 bin 333 yaralı tedavi altına alındı. Göçük altında kalanların kurtarma işlemleri ise büyük bir titizlikle devam ediyor.

ZORLUOĞLU MARAŞ’TA DEPREM YÖNETİMİNE DESTEK VERECEK 
Depremin hemen ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 4. seviye uluslararası alarm verilirken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş’ta deprem yönetimine destek vermek üzere sabah saatlerinde yola çıktı. Büyükşehir Belediyesinde teyakkuz ilan eden Başkan Zorluoğlu’nun talimatıyla İtfaiye Daire Başkalığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye sevk edildi.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli, bölgede meydana gelen kan ihtiyacı için sabahın erken saatlerinde 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı, Akçaabat ilçesi Atatürk Parkı, Vakfıkebir ilçesi merkez Yeni Camii önünde bulunan Kızılay araçlarında kan bağışında bulundular.

YARDIMLAR HAMAMİZADE’DE KABUL EDİLİYOR
Depremzedelere destek vermek isteyen Trabzonlular için Ortahisar’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde ve ilçelerde Kaymakamlıklar tarafından Afet Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu. Afet bölgelerinde ilk olarak ihtiyaç duyulan tüplü ısıtıcı, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen ve temizlik malzemeleri, kullanılmamış iç ve dış giyim, kuru gıda gibi ihtiyaç malzemeleri belirtilen Afet Koordinasyon Merkezlerinde toplanarak ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.