Trabzon'da 5 bin araç sürücüsüne 3 milyon TL'lik ceza!

Trabzon Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri tarafından 2022’nin ilk 9 aylık döneminde yapılan denetimlerde 37 bin 339 aracın kontrol edildiği ve bu denetimlerde 5 bin 19 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 44 bin 40 TL ceza kesildiği açıklandı.Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerine engel olan sürücüler, sürücü belgesiz araç kullanma, alkol alarak araç kullanma, uyuşturucu madde alarak araç kullanan ve trafik ile ilgili diğer yasak ve kurallara uymayan sürücülker cezalandırılırken, 1011 araç ise trafikten men edildi.

KAZALARDA YÜZDE 33 AZALMA
Trabzon Jandarma Komutanlığı denetim, eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri sonrasında kazalarda da büyük azalma olduğunu açıkladı. Ölümlü trafik kazalarında %10, yaralanmalı trafik kazalarında %34 toplam kaza sayısında ise %33 oranında azalma olduüğu duyuruldu. Bu arada  trafik ekipleri, vatandaşları bilgilendirme amacıyla 725 eğitim semineri düzenledği ve  17 bin 904 sürücü ve 9 bin 560 yaya olmak üzere toplam 27.464 vatandaşa trafik güvenliği konusunda eğitim verdiği öğrenildi.

TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
2022-2023 Eğitim Öğretim döneminin okul servis araçlarına yönelik drone destekli özel denetim faaliyetleri gerçekleştiren jandarma ekpleri, bin 285 okul servis aracı kontrol etti. Bu kontrollerde 19 sürücüye 10 bin 443 TL ceza kesildi ve 6 okul servis aracı ise trafikten men edildi.Okullarda ise gerçekleşern seminerlerde 8bin 254 öğrenciye traik ile elgili eğitim verildi.Trabzon Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, 155 okul ve çevresinde trafik işaretlemeleri, hız sınırlamaları, okul geçidi/yaya geçidi işaretlemeleri ile ‘‘Önce Yaya’’ görsellerinden eksik olan hususların tespiti yapılarak ilgili kurum/kuruluşlara eksikliklerin tamamlanması için bildirimler yapıldığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.