Trabzon'da Hayvanları Koruma Gününde, anlamlı davranış...

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlik, hayvanseverlerden büyük ilgi gördü. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun sahipsiz canlar için dile getirdiği “Biz onların da belediyesiyiz” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRAHAYKO), Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği (ÇEVHAYKO), Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü, HAYDİ Polis ve HAYDİ Jandarma ekipleri, Feminart Kadın Sanatçılar Derneği, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi, Boztepe Koleji, Net Koleji, Cudibey Ortaokulu, Özel Haşilina Çocuk Köy Anaokulu, Özel Minik Kalpler Kreşi ile hayvanseverler katıldı.  

hayvanları koruma8
 
ETKİNLİĞE RENK KATTILAR  

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Boztepe Koleji 1. sınıf öğrencileri, günün anlam ve önemini belirten resim ve afişler sergilediler. Aynı zamanda Boztepe Koleji müzik öğretmeni, keman eşliğinde şarkılar söyleyerek etkinliğe renk kattı. Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Feminart Kadın Sanatçılar Derneği ise çeşitli hayvan resimleri çizerek köpek kulübelerini süslediler. 

hayvanları koruma9
 
SEVİMLİ DOSTLARI SAHİPLENDİLER  
Etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Bilinçlendirme ve Sahiplendirme Masası’nda sahiplenmenin önemi ile ilgili bilgi verildi. Etkinlikte ayrıca ÇEVHAYKO, TRAHAYKO stant kurarak hayvanseverlerle yakından ilgilendiler. Etkinliği ziyaret eden bazı vatandaşlar, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden getirilen yavru ve yetişkin köpekleri sahiplendi.  

hayvanları koruma7
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER  
Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Trabzon’da etkinlikler gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirten hayvanseverler, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 

hayvanları koruma3
 
YAZICI: ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK 
Etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinliğimize katılım gösteren herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bu güzel ve anlamlı günde her evde bir pati olmasını, yani can dostlarımızın satın alınmak yerine bakımevimizden sahiplenilmesini istiyoruz. Birçok vatandaşımızın da hayvan sahiplenerek evlerine dönmesi bizleri mutlu etti. Sevimli dostlarımız için yaptığımız çalışmalar artarak devam edecek’’ dedi.

hayvanları koruma5hayvanları korumahayvanları koruma2hayvanları koruma 4hayvanları koruma 6

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105