Trabzon'da tünel akvaryum ihaleye çıkıyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tünel Akvaryum Projesi için 15 gün içinde uygulama ihalesine çıkılacağını belirterek "Tünel Akvaryum projemiz şehrimizin gelişen turizmine önemli derecede hizmet edecek olan bir proje. Zağnos ve Tabakhane vadilerimiz bu tünelle birbirine bağlanacak.” dedi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı. Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı toplantıda muhtarlar mahalleleriyle ilgili sorunları ve ihtiyaçları dile getirdi. Toplantıdaki konuşmasında Tünel Akvaryum Projesi için 15 gün içinde uygulama ihalesine çıkılacağını belirten Başkan Genç, "Tünel Akvaryum projemiz, şehrimizin gelişen turizmine önemli derecede hizmet edecek olan bir proje. Zağnos ve Tabakhane vadilerimiz bu tünelle birbirine bağlanacak. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun denetiminde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 15 günlük süre zarfından uygulama ihalesine çıkacağız. Çok cazip bir proje olacağını düşünüyorum. Tıpkı Mağmat Boğazı'nda 600 dönümlük alanın mera vasfından çıkarıp belediyemize tahsis edilmesi gibi." dedi.

PAZARKAPI, MEYDAN PARKI'NA ALTERNATİF OLACAK

Ortahisar Belediyesinin yürüttüğü projeler hakkında kısa bilgilendirmeler yapan Başkan Genç, belediye hizmet binasının inşa edildiği Pazarkapı Projesi'ni Meydan Parkı'na alternatif yeni bir yaşam alanı olarak planladıklarını belirterek, "327 bin 701 nüfuslu ilçemize anlam kazandıracak olan belediye hizmet binamızın ihalesi yapıldı. İnşaat büyük bir hızla devam ediyor. Bu alanı biz sadece belediye hizmet binası ya da kaymakamlık binasından öte; burayı Meydan Parkı'na alternatif yeni bir yaşam alanı olarak düşünüyoruz. TOKİ'nin icra ettiği dönüşüm projesi ile Aşağı Yukarı Hisar'a kadar indirmek planımız var. Burada yıkımlar sürüyor. Ticaret Odasının arkasına kadar devam ettirmeyi planlıyoruz. Orijinalliğine en uygun olarak Zağnos Deresi'ni yüzeye çıkarmak istiyoruz. Meydan'a alternatif bir yaşam alanı olacak." diye konuştu.  Başkan Genç, muhtarlarla olan koordinasyonda bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, "Biz takriben muhtarlarımızla 14 kez bir araya geldik. Dolayısıyla koordinasyonda bir sıkıntı olmaz. Biz kendi toplantılarımızda da belediyemizin sınırları içerisinde yer alan alanlarla ilgili sorunları değerlendiriyoruz. Ne yapacağımızla ilgili tek başına hareket etmiyoruz. Hem STK'ların hem de muhtarlarımız ve derneklerimizin görüşlerini aldık, güzel bir proje hazırlıyoruz. Çok güzel bir turizm merkezi olacağını düşünüyorum. Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi hızla yürüyor. Çağlayan Dönüşüm projemizin de daha önce yapılıp hayata geçmeyen kısmını biraz daha genişleterek buraya daha bir görsellik kazandıracağız ve daha yaşanabilir hâle getireceğiz. TOKİ ile bu konuda görüştük." ifadelerine yer verdi.

6 YENİ MUHTARLIK BİNASI YAPILACAK

Önem verdikleri hedeflerden bir tanesinin de mahallelerdeki yeşil alanları artırmak olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Bu sene altı mahallemizde yeni park yapacağız. Ekopark bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren ciddi bir yaşam alanı oldu. Bunların dışında muhtarlarımızın talepleriyle orantılı olarak binalarını yapıyoruz. Bir önemli hedefimiz mahallelerimizde yeşili artırmak, park yapmak. Bu sene 6 tane muhtarlık binası yapacağız. Biz kendimize hizmet binası yaparken diğer yandan bizim gibi seçimle gelen muhtarlarımıza da yeni binalar yapıyoruz." diye konuştu.

2018'İN SONUNA KADAR ŞEHİR MERKEZİNDE DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARINI BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLAYACAĞIZ

"Diğer yandan yollarımızı asfaltıyla, betonuyla standartlara uygun hâle getirmek gibi bir hedefimiz var.” diyen Başkan Genç, sözlerine şöyle devam etti: “Bu iddialı bir hedeftir. Belediyemizin en büyük bütçesi Fen İşleri ve Destek Hizmetlerine gidiyor. Bu kaynakların büyük bir kısmı da mahalle yollarına ayrılıyor. Asfalt ve kuru beton çalışması yapıyoruz. 1 km yolun maliyeti asfalt olarak 200 birim ise tamamen yerli olan kuru beton ile bunu 86 bin TL'ye mal ediyoruz. Paramız bu şekilde içeride kalıyor. Kuru beton ile ilgili aldığımız laboratuvar sonuçları yüzde yüz olumlu çıktı. Normal bir beton değil. Asfalttan daha düz satıh hâline geliyor. Tıpkı havalimanı pistlerindeki beton gibi. Bu konuda da belediyemiz tecrübe kazandı. Kuru beton için ekiplerimizi Samsun'a gönderdik; orada deneyim kazandılar. İnşallah hedefimizi tutturacağız. Ve 2018 yılı yol programımızı da muhtarlarımızla yapacağımız toplantımızda belirleyeceğiz. Bir diğer husus da doğal gaz... Bu konuda hep özeleştiride bulunduk. Bu sene de inşallah kendi alanımızdaki takibatı yapacağız. Bu konuda muhtarlarımızdan da teklifleri alacağız. İnşallah 2018'in sonuna kadar şehir merkezinde doğal gaz çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayacağız." ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK Ortahisar Belediye Meclisinin Büyükşehir Belediyesine öneri şeklinde aldığı kararlardan bahseden Başkan Genç, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyemize birtakım öneri kararları aldık. Otopark sorunu, trafik sorunu... Bir diğer konu mücavir alanlarımızdan başlamak üzere kanalizasyon sorunu ciddi manada var. İçme suyu hususunda meclisimizde öneri kararı aldık. Yine bitişik mahallelerimizden imar konusunda bir beklenti var. Entegrasyon sürecinin bir evvel tamamlanması talebi var. Bu konuda bir revizyon çalışması yapılıyor. Aralık ayı itibarıyla tamamlanması hedefleniyor. Amacımız ilçemiz sınırları içinde uygun olmayan yapılaşmanın önüne geçmek. Bu konuda muhtarlarımızdan da beklentilerimiz var. Onlar da ciddi manada yetki ve sorumluluk sahibi. Muhtarlarımızdan bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Bakınız, 1 Ocak 2017 itibarıyla yaylalarla ilgili çok ciddi radikal bir karar verilmiştir. Ve bu konuda taviz de verilmeyecektir. O yüzden yapalım ya ne olacak anlayışında olmayalım. Muhtarlar olarak önce siz bu meselelerle karşıya kalacaksınız. Vatandaşın hakkını bilmesi de çok önemli diye düşünüyorum. Toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.