Trabzon Lisesi 130 yaşında

Trabzon Lisesi’nde hafta sonu yapılan organizasyonda Trabzon Lisesi toplantı salonunda İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Trabzon Lisesi’nin 100. Yıl mezunlarından Ekrem İmamoğlu’nun hazırlattığı Trabzon Belgeseli gösterildi ardından yine İmamoğlu’nun  heykel traş Azmi Sekban’a hazırlattığı Atatürk anıtı büssün yerine konularak açılışı yapıldı.

Trabzon Lisesi’nin 130. Yılı etkinliği münasebetiyle bir de pilav ikramında bulunuldu. 500-600 kişinin katıldığı ve yurt dışından da Trabzon Lisesi’nden mezun olan ve alanında başarılı olan isimler de yer almasına karşın protokoldeki eksiklikler eleştirildi.
AK Parti’den hiçbir temsilcinin katılmaması dikkat çekerken bu kentte bir tavır olarak algılandı.  Trabzon Lisesi’nin Trabzon’un Trabzonspor kadar bir marka olduğunu vurgulayan bazı katılımcılar da tepkilerini dile getirdiler.
Öte yandan en fazla tartışılan konu ise Trabzon Lisesi’ne vekaleten bakan milli eğitim müdürlüğünde şube müdüresi Gülsüm Memişkaptanoğlu’nun da protokolde bulunmamasına tepkiler geldi. Fakat daha önceden başka bir ilde görevlendirildiği ortaya çıktı. Gülsüm Memişkaptanoğlu’nun  5 gün boyunca Afyon’da düzenlenen kitap yazma çalıştayında görevlendirilmesinden dolayı katılamadığı öğrenildi. 
Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Atalay ise, protokol temsiliyetindeki boşluklar için, “Biz herkese davetiyemizi gönderdik” yorumunu yaptı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.