Trabzon’da can pazarı yaşanmıştı!

Kazanın sebebi deli bal mı?

Trabzon'un Yomra ilçesinde sürücüsünün direksiyon başında fenalaştığı tur otobüsü kırmızı ışıkta duran araçlara çarptı.Kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Kazanın sebebi ise deli bal olduğu ileri sürüldü.

Işıkda duran araçlara çarptı

Trabzon'da bu sabahın erken saatlerinde bir tur otobüsünün şoförünün fenalık geçirmesi sonucu meydana gelen kazada 5 araç zarar görmüş 5 kişi de yaralanmıştı.Kaza Karadeniz Sahil Yolu’nun Yomra ilçesi Sancak Mahallesi mevkisinde meydana geldi.Bölgeyi ziyarete gelen turist kafilesini taşıyan tur otobüsünün sürücüsü O.N.K., Giresun istikametine sehir halindeyken direksiyon başında aniden fenalaştı.Sürücünün kontrolünden çıkan otobüs, kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı.Kazada araçlar sürüklendi ve bir sğre sonra durabildi. Mobilya taşıyan bir kamyonet ise beton aydınlatma direğine çarptı.Doktor raporunda kanında alkol tespit edilmeyen, şirket yetkilileri tarafından kalp krizi geçirdiği bilgisi verilen kazayla ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Otobüs şoförünün sabah kahvaltıda 'Deli Bal' diye adlandırılan ve fazla tüketildiğinde vücuda olumsuz etkiler veren baldan fazla miktarda tükettiği ve bu yüzden fenalık geçirdiği ileri sürüldü. Geçtiğimiz günlerde Deli Bal yiyen bir ayının fenalık geçirdiği görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.Otobüs şoförünün de aynı şekilde Deli Bal yiyerek etkilendiği ve bu yüzden kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Deli Bal Nerden Alınır?

Deli bal, Karadeniz sahil kesiminde yetişen ve yılda 15-20 gün çiçek açan "orman gülü"nden arıların nektar almasıyla elde ediliyor.  Dalı, yaprakları, çiçekleri de zehirli olan bitkiye halk arasında kuzu katili, dana katili, tuttan bal ya da acı bal olarak da bilinmektedir. Doğu Karadeniz'de aynı bala "komar balı" da denilmektedir.Deli balın alternatif tıpta mide ağrılarında, şeker hastalığında ve tansiyon hastalığına iyi geldiğine inanılıyor. Boğaz ağrısı ve iltihabına, kronik bronşite iyi geldiği iddia edilen deli balın fazla tüketilmesi ise zehirlenmeye yol açıyor. Uzmanlar deli balın günde 1 çay kaşığından fazla tüketilmemesi konusunda uyarıyor. Fazla tüketilmesi durumunda, özellikle kalpte yavaşlama ve tansiyonda düşmeye yol açıyor.  Deli balı alışkın olmayan kişilerin az miktarda tüketmeleri bile sağlık sorunları oluşmasına neden olmaktadır. foto: sonnokta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.