Yıldızlı kıyısında bungalova tepki!

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi sahilinde Belediyeden alınan izinle altyapı çalışması başlatılan turistik inşaat çalışması çevre sakinlerinin tepkisine yol açtı.Kıyılarının yüzde 86’sı dolguyla yok edilen Trabzon’da denize sıfır bölgelerde yapılaşma devam ediyor. Yıldızlı Mahallesi’nde vatandaşlar Kıyı Kanununa aykırı olduğunu iddia ettikleri tek parça kalan yeşilin binaya terk edildiğini ileri sürdü. Çevre sakinleri, dozerle girilen kıyıda bungalov tipi evler yapılacağını ifade etti.

Bölgede yaşayan Bahar Dinç, “Burası yeşil bir alandı. Bungalovların ve arkasında yapılan binaların yeri yeşil alandı. Fakat burası imara açılarak ticari işletmeye dönüştürüldü. Biz bu ruhsatı verenlere çok tepkiliyiz. Sahil kesiminde bu kadar güzel yerlerin beton duvarlarla çevrilmesi ne kadar doğru? Bu durumdan herkes çok rahatsız. CİMER’e, Büyükşehir Belediyesine şikâyet edenler oldu. Şu ana kadar yapılan işlemler yasaya uygun gözüküyor. Ancak tek parça kalmış yeşil alanımız vardı o da yapılaşıyor” diye konuştu.

“YOK EDİLİP BETONLAŞTIRILIYOR”

İbrahim Aysündü ise, “Doğayı seven, insanı seven biri olarak bu katliama birinin dur demesini istiyorum. Gördüğünüz gibi yeşil alanlarımız yok edilip betonlaştırılıyor. Tamamen ticari kaygılar gözetilerek yapılıyor. Buna kim izin veriyor, nasıl ruhsat alınıyor? Hukuki bilgimiz olmasa da ikili ilişkilerin etkili olduğunu düşünüyorum. Normalde yeşil alan olarak gözüken bir yere bungalov ruhsatı veriliyor. Buraya 4 tane bungalov ev yapılacak. İnsanların denizle bağlantısı kesiliyor. Komşuluk hukukunu da hiçe sayıyorlar. Bu duruma çok tepkiliyiz” ifadelerini kullandı.

RUHSAT VERMEMİZDE SAKINCA YOK!

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise tepkilere neden olan bölgeyle ilgili açıklama yaparak ruhsat verilmesinde herhangi bir sakıncanın olmadığını, kıyı kenar çizgisinin gözetilerek yapıldığını belirtti. Başkan Ekim, “Yapılaşmaya uygun imar planı olan ve kıyı kenar çizgisinin gerisinde kalan bir durum. Mevcut teşekkül oluştuğundan biz o bölgede ruhsat talebine hukuki olarak cevap verdik. Ruhsat vermemizde herhangi bir sakınca yok” dedi.

DOLGULU K KISIMLAR VAR AMA!..

İlçenin deniz kıyılarına tahkimat yapılacağını ancak bunların da dalgayı engellemek için olduğunu açıklayan Başkan Ekim, “Biz plajları ve mevcut dokuyu koruyabilmek için deniz tarafında bazı tahkimatlar yapacağız. Dolguluk kısımlar var ama bunlar gelen dalgayı engellemek için yapılanlar. Bunlar denizin içinde kalacaklar. Herhangi bir kıyı ve plajlara dokunma durumu yok” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105