Yomra'da kriz istifa ile sonuçlandı

AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur, il başkanlığına istifasını sundu. İl Başkanı Sezgin Mumcu istifayı kabul etti. Yomra'da petrol istasyonunun satış istifa ile sonuçlandı. Bu arada satışa onay veren Tülay Adanur ise disipline sevk edildi.Soruşturmayı Ankara'dan gelecek ekip yürütecek.

Yomra’da istasyon arazisi satış kararı istifa getirdi. Yomra Belediye Meclisinde gündeme gelen benzin istasyonu arazisi satış kararı AK Partili Meclis Üyesi Tülay Adanur’un oyuyla meclisten geçti. Grup kararına uymayan Adanur hakkında parti tarafından soruşturma başlatılırken, AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur’un istifası kabul edildi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Gerekli soruşturmaları başlatacağız. İlçe Başkanı istifasını verdi. Biz de onu işleme koyduk. Siyasi Hukuk İşleri Başkanımız Yomra’da vekâlet edecek. Daha sonra Genel merkezimizle de teşkilat başkanlığımız buraya koordinatör gönderecek. Onun eşliğinde koordinatörümüzle Yomra’yı tekrar şekillendireceğiz.” şeklinde konuştu.

OLUMLU OLUMSUZ KARARLARA SAYGILIYIM

Tülay Adanur ise, “Bununla ilgili Başkanımın yaptığı her türlü açıklama geçerlidir. İl başkanımın açıklamasına aynen katılıyorum. Vereceği her türlü karara saygılıyım. Bunu göze alarak değil bundan sonraki süreçte İl Başkanı tarafından alınacak olumlu olumsuz her türlü karara saygı duyuyorum.” ifadelerine yer verdi.

“ETİK DAVRANMADI”

Yomra Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Bayındır, “Almış olduğumuz bir grup kararı vardı. 2017’de de bu karar alınmış ancak kayıtlara geçmemişti. Biz 2017’deki kararımızın arkasındaydık. Tülay Hanım grup kararına uymadı. Bundan sonraki süreç nasıl ilerler bilemeyiz. Sonuçta siyasi bir etik vardır. Sonuçta bir grup kararı alınmışsa onu uygularız mecliste. Ama arkadaşımız gruptan farklı hareket etti. Şaşırdık biz de.” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Balık 3 yıl önce

Tülay hanımın kendi menfaatleri vardır grup be davası olmaz

Avatar
Faruk 3 yıl önce

Tülay Adanur iyi partiye katılrsa yomra için büyük bir şans olur bence.
Böylece mecliste çoğunluğu sağlar ve ağlama edebiyatı yaoamazkar

Avatar
Cengiy 3 yıl önce

İstasyonda vurgun vardır ülke genelinde nasıl talan varsa burdada pastadan menfaat vardır çok yakında soysuzlarin isimleri çıkar rant olan yerde vurgun vardır