Kayserispor - Trabzonspor maçını değerlendirdi

Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Bakasetas ve Umut Bozok'un golleriyle Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. Yazarlar Kayserispor - Trabzonspor mücadelesine köşelerine taşıdı.

AVCI'DAN KRİTİK HAMLELER (ERMAN ÖZGÜR)

Maçın dengeli başlangıcında karşılıklı pozisyonlar vardı. Maxi Gomez ve Cardozo denemeleri, kaleci kurtarışlarına kurban gitti. İki takımın da rakibini hazırlıksız yakalama ve bireysel hataya zorlama planları ise Uğurcan hatasında, Kayserispor tarafında tuttu

Futboldaki en ölümcül hatalardan biri olan topu göbeğe oynamak, Kayserispor için Thiam asistinde, Gavranovic’le gole dönüştü. Trabzonspor bu gole oyun olarak tepki verdi. Bakasetas’ın ve Abdülkadir Ömür’ün servisleri ile Trezeguet ve Maxi Gomez pozisyonlar buldular, ancak finalleri yapamayınca Kayserispor soyunma odasına önde gitti.

Uğurcan’daki düşüş...

2. yarı yine karşılıklı pozisyonlarla başladı. Topun kontrolünü çok daha fazla elinde tutan taraf Trabzonspor olmasına rağmen, ilk yarıdaki üretkenliğe ulaşamadı. Bu sıkıntı Abdullah Avcı’yı hamlelere itti. Ancak hamleden hemen önce Trezeguet’in yüzüne aldığı darbe ile gelen Bakasetas golü, fitili ateşledi. Kulübenin en önemli oyuncusu Umut Bozok da Gomez’in asistinde geri dönüşü ilan etti. Bana göre galibiyette birkaç önemli ayrıntı vardı. Kayserispor taraftarının takımları öndeyken gereksiz ortamı germeleri, Abdullah Avcı’nın hamleleri ve bireysel hatalar, maçın gidişatını ve sonucunu belirledi. Sonuçta zor bir sürece iyi başlayan Trabzonspor bu sezonun en zor galibiyetlerinden birine imza atmasına rağmen, özellikle Uğurcan’daki düşüş galibiyete rağmen tedirginlik yarattı.

HATALAR GECESİ (TUNÇ KAYACI)

Sahasında maç kaybetmeyen, gol dahi yemeyen Kayserispor, Trabzonspor karşısına da bu motivasyonla çıktı. Milli maç arasından sonraki ilk sınavda, deplasmanlarda bu sezon pek de iyi görüntü vermeyen Trabzonspor’un, dün de ilk yarıda tadı yoktu. Özellikle orta sahası o kadar kolay geçildi ki ister istemez savunması da zor anlar yaşadı.

Kaleci Uğurcan’dan başlayan hatalar, tandemde Hugo’nun formsuzluğuna, beklerin beklentinin altında kalan performansı eklenince soyunma odasına 1-0 yenik giden bir Trabzonspor izledik. Aslında skora baktığımda Kayserispor vasat oyunla bu skoru yakaladı ama bunda Trabzonspor’un koordinasyonu zayıf, bol pas hatalı futbolu da etkiliydi. Buna rağmen Bordo-Mavililer, özellikle Trezeguet ile net gol pozisyonlarını değerlendirse, devre arasına önde bile girebilirdi.

Takıma format attı

Özellikle Maxi Gomez yeterli topları alamayınca konuk ekip aradığı golü bulmakta çaresiz kaldı. İkinci yarı gerginlik had safhadaydı. Trabzonspor’un skoru geri çevirme çabalarını izledik. Abdullah Avcı üç oyuncu değişikliği yaparak, adeta takıma format attı, ofansif gücü yükseltti. Büyük çabaları, meyvesini bir penaltı golü ile verdi... VAR’dan gelen uyarı ile kazanılan penaltı kararı biraz ağırdı. Sonrasında moralleri bozulan ve oyun disiplininden kopan Kayserispor, Carole’ün hatalı pası sonucu ikinci golü de kalesinde gördü.

Trabzonspor dün hiç de iyi oynamadığı bir karşılaşmadan, altın değerinde bir 3 puanla evine döndü... Kayserispor ise kazanmaya çok yakınken, sahasında hem ilk kaybın hem de ilk golü yemenin üzüntüsünü yaşadı... Açıkçası dün gece Kayseri’de hatalar gecesiydi, değerlendiren konuk ekip oldu.

BU DÖNÜŞ ÖNEMLİYDİ (OLCAY ÇAKIR)

Orta sahası kolay geçilince, orta alanda ciddi ciddi değişikliğe gitti Abdullah Avcı. Risk aldı. Risk aldığı dakikalarda da tempo kazandı Trabzonspor. Tempo kazanan Trabzonspor, rakip alanda kurduğu baskı sonucunda önce penaltı kazandı. Penaltıyı Bakasetas gole çevirdi ve oyunda tüm akış Kayserispor tarafına doğru da dönmüş oldu.

Psikolojik üstünlük de Trabzonspor lehine dönünce, golcüleri devreye girdi. Maxi Gomez, Umut Bozok’un önüne harika bıraktı ve gol vuruşları çok iyi olan Umut Bozok da golü yapmakta zorlanmadı. Milli ara dönüşleri sıkıntılıdır. Milli aralardan dönüşlerde hiçbir şeyi bıraktığınız gibi bulamayabilirsiniz. Bu durum yıllardır böyledir. Milli takımlarına gidenler, idmanlarda sayısal eksikler, idman kalitelerini de direkt etkileyen unsurlar.

Hâl böyle olunca, Trabzonspor’un da nasıl döneceği merak konusuydu. Oyun anlamında çok iyi bir dönüş olduğu söylenemese de skor ve sonuç anlamında mükemmel bir dönüş oldu. Son şampiyonun, şampiyonluk sezonunda bu tip maçlar oynadığı ve sonuç aldığını hatırlayalım. Haliyle bu oyuna rağmen sonuç almak önemliydi.

Gomez & Umut uyumu

Trabzonspor’un Avrupa maçı öncesi çok kritik bir maçı kazandığını da not etmek gerekiyor. Bu özelliğiyle de karşılaşma ve galibiyet önemliydi. Maç trafiğine girilirken, kazanmak önemliydi. Oyuncu bazlı bir kaç notumuz daha var.

Örneğin; Abdülkadir Ömür’ün önü boş koşarken bile, ürkek tavırlarla sağına soluna, arkasına bakıyor olması bile cesaretini de yitirdiğini gösteriyor. Maxi Gomez çok büyük bir santrfor olduğunu gösterirken, Umut Bozok’la uyumu da birlikte oynamalarının formülüne itebilir Abdullah Avcı’yı. Uğurcan Çakır maç içinde gitti ama maç içinde de geri döndü. Bu dönüş önemliydi. Takımının dönüşü gibi...

3 PUANDAN FAZLASI (SAFA CAN KONUKSEVER)

Trabzonspor ilk yarıyı pek de istediği gibi geçirmedi dün. İşin hücum tarafında oyunu sete çeviremediler, topa da bekledikleri düzeyde sahip olamadılar. Savunma kısmında ise rakibi doğru karşılamakta zorlandılar. Durum böyle olunca iki taraf da geçişten fırsatlar yakaladı. Trabzonspor daha net pozisyona giren takımdı. 

Sadece Trezeguet’nin 2-3 önemli gol tehlikesi vardı. Gomez maçın henüz başında karşı karşıyayı kaçırdı, Bakasetas şutlarıyla kaleyi yokladı. Golü ise yine bir hata sonucu Kayserispor attı. Haftalardır basit hatadan gol yeme problemini çözemeyen Bordo-Mavililer’de, Uğurcan’ın kısa düşen pasında Thiam araya girdi ve pasında Gavranovic topu ağlara gönderdi: 1-0

65’ten sonra iş değişti

İkinci devre yine tempoluydu. Özellikle 65. dakikada Abdullah Avcı’nın yaptığı 3 değişiklik sonrası Trabzonspor kıpırdanmaya başladı. 78’de penaltıyı Bakasetas gole çevirince, Bordo-Mavililer galibiyet için iştahlandı. 73’te oyuna giren Umut Bozok, 10 dakika sonra Gomez’in pasında Fırtına’yı öne geçirdi, sonrasında Kayseri’de gerilim arttı.

Sahaya atılan maddeler nedeniyle oyun sık sık durdu, Kayserisporlu taraftarlar bu tutumlarıyla, takımlarının da tempo kaybetmesine maloldu. 89’da Emrah Başsan’ın direkten dönen şutunda beraberliğe çok yaklaşan Kayserispor, 10 dakikalık uzatmada Trabzonspor duvarını aşamadı ve Fırtına, zorlu Monaco öncesi hem 3 puan hem de büyük moral kazandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105