Spor yazarları Kopenhag-Trabzonspor maçını değerlendirdi!

Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında karşılaştığı Danimarka ekibi Kopenhag'a 2-1 mağlup oldu. Spor yazarları da bu mücadeleyi çarpıcı sözlerle değerlendirdi. İşte o yazılar...

YUNUS EMRE SEL - BU BİR TESTTİ

Kopenhag'da ilk yarı, ev sahibi takımın hayal ettiğine yakın bir tempoda ve senaryoda seyretti. Dirençli ve hızlı ön alan presiyle Trabzonspor'un dengesini bozup kazandıkları topları direkt paslarla değerlendirerek kaleye gitmeye çalıştılar, savunmada da pas oyunu illüzyonunun serabında eriyen Trabzonspor'u kendi yarı sahalarında iyi kapanarak durdurmaya çalıştılar ki onların eforundan ziyade Trabzonspor'un anlayış tercihi işe yaradı.

Halbuki Trabzonspor, daha dinamik bir ön alanla sahaya çıkmış olsaydı, ön alanda rakibinin yaptığı gibi daha hareketli bir baskıyla karşılık verebilseydi, savunma bu anlarda alan daraltabilseydi sonradan elde ettiği pozisyonlarda ihtiyaç duyduğu özgüveni bu sayede kazanacaktı.

Açıkçası ilk yarıda yapılsa bile kimsenin şaşırmayacağı değişikliklerden sadece biri yapıldı. Bu durum şaşırtıcıydı, zira Trabzonspor orta sahasında oyunun ritmine ve akışına dokunabilecek bir oyuncu ihtiyacı belirgindi. Derken, Kopenhag'ın ikinci golü geldi.Rakip ceza sahasının solundan taç atışı kazanan Trabzonspor, oyunu 5 saniyede Uğurcan'a kadar yığmış, birkaç saniye içinde önce taç, devamında korner kazanan Kopenhag ikinci golü bulmuştu. Trabzonspor'un tempo yapan takımlar karşısındaki zaafları zaman zaman kendini göstermişti aslında...Bardhi ve özellikle Bartra'nın girmesiyle oyun Trabzonspor'un oynaması gereken oyuna döndü. Özellikle Bartra, Edgar'ın boşluğunu fazlasıyla dolduran liderliğiyle daha verimli top kullanmaya başladı.

Onun hızlı ve akıllı kullandığı toplar Trabzonspor'u daha dinamik hale getirdi, Djaniny de ona ön alanda eşlik edince akış değişti. Daha geride daha verimli oynayan Bakasetas oyunun geneline yaptığı katkının yanında attığı golle takımını rahatlatan oyuncu oldu.Trabzonspor genel olarak iyi bir görüntü vermediği ilk yarı sonrasında tempo yaptığında, kazandığı topları daha hızlı ve direk kullandığında Kopenhag karşısında neler yapabileceğini test etmiş oldu.

ZEKİ UZUNDURUKAN - TRABZON TURU GEÇER!

Böyle büyük maçları, büyük oyuncularla oynarsanız işiniz kolaylaşır. Trabzonspor, Marek Hamsik'siz hala bir oyun bulamadı kendine... Kopenhag, daha ilk dakikadan itibaren çok hızlı ve çok sert oynadı.Bizim orta alanımızda Abdülkadir Ömür ve Bakasetas gibi oyuncularımız, rakibin sert futbolu karşısında çabuk oyundan düştü. Orta alanı Siopis ile savunmaya çalıştık. Ama o da bir yere kadar. Rakibe orta sahada üstünlüğü verdikten sonra oyunumuzun boyu uzadı.

Savunma ile hücum arasında büyük bir boşluk ve kopukluk ortaya çıktı. Visca'nın yokluğunda sağ önde oynayan Kouassi, çok az topla buluşabildi ilk yarıda. Buluştuğu topları da iyi kullanamadı. Daha maçın başında yediğimiz golde adam paylaşımı ve yerleşim hatası yaptık.Yediğimiz golden sonra olgun atak geliştirmekte zorlandık. Hızlı hücum geçişleri yapmaya çalıştığımızda ise Kopenhag 4'lü savunmanın önüne de 4'lü set kurarak adeta bir duvar ördü. İlk yarıda Kopenhag'a sahada zorluk çıkaracak bir oyun ortaya koyamadık. Oysa daha sert ve daha telaşsız oynamamız gerekiyordu.Oyunun ilk bölümümde fark yaratan bir oyuncumuz yoktu. Kopenhag da sert futbolunun dışında öyle büyük bir baskı kuramadı temsilcimizin üzerinde. Ama tabelayı değiştirmesini bildiler. Parken Stadı'nı dolduran Kopenhag taraftarının takımlarını nasıl ateşlediklerini gördük. Kopenhag taraftarı; tribüne çekirdek çitletmeye; cep telefonlarıyla oyalanmaya değil, var güçleri ile Kopenhag'ı destekleyip, Trabzonspor'u baskı altına almaya çalıştılar. Bunda başarılı da oldular.

Abdullah Avcı, ikinci yarıya başlarken Kouassi'nin yerine Djaniny'yi oyuna dahil etti. Aslında maça Djaniny ile başlamalıydı zaten. Böylesine final maçları, futbolcu kazanma maçları değildir. Sonuç maçlarıdır.İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Eren Elmalı-Trezeguet kanadını kullanmayı tercih ettik hep. İkinci yarının hemen başında kornerden (duran toptan) öyle amatörce bir gol yedik ki... Denis Vavro, kafa ile topu Lerager'e indirirken, tüm savunmamız uyudu, arka direkteki Larsen de çok ağır kaldı.

Kopenhag taraftarının maç boyunca ıslıkladığı Larsen, tribünlerden çok etkilenmiş olacak ki, kötü bir maç çıkardı. 2-0 geriye düştüğümüz o dakikaya kadar ne iyi bir savunma yapabildik, ne de hücumda üretken olabildik...

İlk gol pozisyonunu Djaniny'nin ortasında Abdülkadir ile yakaladık. Ama o da kötü bir kafa vuruşu yaptı. O top, Cornelius'a gelse ne güzel olurdu. İki farklı geriye düştükten sonra risk alarak, daha çok adamla hücuma çıktık. Ama karşımızda çok az hata yapan, fizikli bir takım vardı.Abdullah Avcı, yeni transferler Enis Bardhi ve Marc Bartra'yı adeta daha bavullarını bile açmadan 58'de sahaya sürmek zorunda kaldı. Skoru değiştirmek için her türlü hamleyi yaptı Abdullah Avcı... Ve Bakasetas ile aradığımız golü bulduk. Biz 2-1'lik yenilginin üstesinden gelmeyi biliriz çarşamba günkü rövanşta. Bunun Trabzon'u da var Kopenhag!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.