Spor yazarları Monaco - Trabzonspor maçını değerlendirdi!

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Monaco ile temsilcimiz Trabzonspor karşı karşıya geldi. Monaco'nun sahasında oynanan mücadelede temsilcimiz 3-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Spor yazarları Manaco - Trabzonspor maçını çarpıcı sözlerle değerlendirdi.

ZEKİ UZUNDURUKAN - KIRMIZI DOĞRU; HAKEM YANLIŞ!

Evet Gomez'in yaptığı hareket net kırmızı kart. Ama Gürcü hakem Kruashvili, pozisyonda faul düdüğünü çalmakta gecikti ve Trabzonspor'un 10 kişi kalmasına neden oldu! Gomez gibi bir yıldız futbolcunun da bu kadar amatörce kırmızı kart görmemesi lazımdı...

Maç zaten 11'de Gomez'in kırmızı kartı ile bitti. Kırmızı karta bir sözüm yok ama o düdüğü neden geç çaldın diye eleştiririm seni Gürcü hakem!İlk yarının uzatma anlarında rakip ceza sahasında Bardhi'yi rakibi adeta çiğniyor ama ne kırmızı kart çıkıyor ne de penaltı çalınıyor!

Monaco, haftalardır Fransa ligini oynadığı süper futbolla kasıp kavuruyor. Yaş ortalaması 23,6 ama o genç kadroda öyle cevherler var ki...

Mesela dün 2 gol atan Ben Yedder, bizim ligimize gelse, sezonu 50 golle tamamlar. Ben Yedder: 22, Volland:

22, Fofana: 20, Glovin: 25, Embolo:

18 milyon euro. Monaco'nun toplam market değeri de 350 milyon euro... Bizim bu takımlara karşı üstünlük sağlayabilmemiz için sahada her futbolcumuzun 2 kişilik oynaması lazım

Ama henüz ritmini bulamayan Trabzonspor, bir de maçın başında 10 kişi kalınca tamamen dağıldı... Kabus gibi bir futbol akşamı oldu Trabzonspor için. Derslik bir maç aslında.

Faul kazandığımız pozisyonda kırmızıyı gördük! Stade Louis-II tribünlerini dolduran Trabzonsporlu taraftarlar; bordo-mavi tezahüratları ile Fırtına'nın dünyanın en büyük şehir takımı olduğunu bir kez daha belgelediler. Helal olsun. Kadroda Umut Bozok gibi bir hücum silahı var! Her maç oynamalı Umut. Dün Bakasetas ile işbirliği mükemmeldi.

Biz bu Monaco'yu Trabzon'da 11'e 11 oynayacağımız maçta yeneriz! Yeter ki inanalım çocuklar! Ümitsizliğe kapılmayalım! Grupta daha 3 maçımız var! Her şey olabilir! Durmak yok, yola devam Trabzonspor

YUNUS EMRE SEL - GELENEK VE YAPILANMA

Fransa, liginin yanında oluşturduğu ekolle dünya futboluna yön veren ülke. Altyapıya yaptıkları düzenli yatırım, profesyonel eğitim, oyunun her kademesinin emeğine verdikleri değerle çalışmalarının karşılığını alıyorlar. Monaco da Fransa'nın üretken takımlarından

Fransa Ligi üstündeki PSG hegomonyası, diğer takımları Alain Delon'un yanında Cyrano de Bergerac gibi gösterse de 2. Lig'i bile gören, hatta orada da zor günler geçiren Monaco eski günlerine döndü ve devamlılığı olan üretici bir takım haline geldi.

Maçın başında görülen kırmızı kart, iki takım arasındaki güç dengesini iyiden iyiye Monaco lehine çevirdi. Trabzonspor, hareketli hücum eden rakibi karşısında savunmada oldukça sıkıntı yaşadı.Savunmayı orta sahada ya da daha ileride topa sahip olma üzerinden kurgulama beklentisi de kalmayan Trabzonspor'un paralize gibi görünen savunma konsantrasyonu, özellikle hücum isteği ve gücü azalınca, arttı. İkinci yarı da Trabzonspor'un durgunluğu, Monaco'nun olgunluğuyla başladı ve 10 dakika dolmadan bir de duran top golü eklediler repertuvara.

Umut'un oyuna girişi sonrası Trabzonspor oyun olarak çok ihtiyaç duyduğu" şeyleri az da olsa sağladı.

Bu yeterli mi? Asla.

Trabzonspor için Avrupa kupaları prestijden fazlası demek ve kulüp, bu konuda bir gelenek sahibi. En kısa zamanda bu geleneğe uygun bir yapılanma şart.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.