"Utanç verici ve çok ayıp"

Fortuna Sittard formasıyla geride kalan 7 maçta 4 gol, 1 asistlik performans gösteren BurakYılmaz, ESPN Hollanda televizyonuna konuştu. 37 yaşındaki yıldız oyuncunun gündeminde ilk 11'i kendisinin yaptığı ve takıma cebinden prim verdiği iddiaları vardı. Burak Yılmaz ayrıca takım otobüsünde yaşanan olayı da doğruladı. İşte son dakika haberinin detayları......

2 yıl önce Fransa Ligue 1'de Lille ile şampiyonluğa ulaştıktan sonra bu sezon başı Fortuna Sittard'ın yolunu tutan BurakYılmaz gollerine Hollanda'da devam ediyor. Çıktığı 7 maçta 4 gol, 1 asistlik performans gösteren 37 yaşındaki veteran golcü, ESPN Hollanda televizyonundan Yordi Yamali ile yaptığı röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Burak Yılmaz'ın sözleri..

Son dakika haberi: Burak Yılmaz takım otobüsündeki kavgayı anlattı: Utanç verici ve çok ayıp | Şenol Güneş, Fatih Terim...

"TÜRKİYE İLE HOLLANDA ÇOK FARKLI"

- Fortuna Sittard'daki ilk sürecin hakkında düşüncelerini alabilir miyim?

Sonuçlar açısından kötü gitti. 7 maç oynadık, ikisine başlayamadım. 5 maç oynadım, 4 gol attım. Ama gol atmak mı daha önemli yoksa kazanmak mı diye sorarsanız, tabii ki kazanmaktır. Örneğin, çok fırsat kaçırdığım ama takım arkadaşımın gol atıp 3 puan aldığımız son maç... Her maçın böyle geçmesini istiyorum. Hollanda Ligi kaliteli. Burada herkes futbol oynamaya çalışıyor, bu çok değerli bir şey. Sadece savunma yapan veya bir puan için oynayan olumsuz bakış açısına sahip bir takım yok. Takımlar futbol oynamaya çalışıyor, bu çok güzel bir şey.

Hocalığa geçiş sürecimde bir şeyler öğrenmek için buraya geldim. Benim için Hollanda da Brezilya gibi bir futbol ekolü. Türkiye ile Hollanda arasında çok fark var. Burada iyi de olsanız da kötü de olsanız herkes futbol oynamaya çalışıyor. İnsanlar bunu bir oyun olarak görüp eğlenmeye çalışıyor. Türkiye'de bu durum tam tersi. Hayat tamamen galibiyet ve mağlubiyete bağlı. Kaybedersen dünyanın sonu, kazanırsan kralsın.

"SJORS ULTEE İLE BİR SORUNUM OLMADI"

- Fortuna'nın kötü başlangıcı sonunda teknik direktör Sjors Ultee ile yollar ayrıldı...

Tamamen kulüp yönetim kurulu tarafından alınmış bir karar. Sonuçta ben burada sadece bir çalışanım. Üstümde başkan ve teknik direktör var ve sizin de sahibiniz var. Benimle alakası olmayan ve futbolda olan bir karar bu. Ama 3 maçta 10 gol yedik, üçünü de kaybettik, bu karara etki etmiş olmalı. Sjors yetenekli ve genç bir antrenör ve hırsları var.

Bugün Sittard'da işe yaramadı, yarın muhtemelen yeni bir meydan okuma olacak ve ona bu konuda bol şans diliyorum. Aramızda bir sorun olduğunu hiç düşünmedim. Tabii ki onun veya etrafındakilerin bu konuda ne dediğini bilmiyorum ama hocayla kötü bir deneyimim olmadı. Şimdi yürüdüğünü görebilseydim, Ona sarılırdım.

"İLK 11'İ BENİM YAPTIĞIM VE TAKIMA PRİM VERDİĞİM ÇOK ÇİRKİN VE YALAN"

- Medyada takımın antrenörü olduğun, ilk 11'i senin belirlediğin yazıldı. Bunların ne kadarı gerçek?

Bu kesinlikle doğru değil. İlk 11'i ben yapmıyorum. Çok ayıp bir kere bu. İnsanların bunu söylemesi çok utanç verici. Her durumda teknik direktörlere çok saygısızlık. Bu mesajlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Takıma cebimden 100 Euro prim sözü verdiğim falan çok ayıp. Bunların ikisi de tamaman yalan şeyler. Bu çok utanç verici, hem başkana hem de teknik direktöre. Keşke böyle hikayeler olmasaydı ve kesinlikle söyleyebilirim ki her iki hikaye de yoktan var olmuş. Tüm bu mesajlar hakkında hayal kırıklığına uğradım, ama her şeye de cevap veremem. Bunların hepsi bir yalan. Ben sadece Fortuna Sittard'ın bir oyuncusuyum.

"TAKIM OTÜBÜSÜNDEKİ OLAY DIŞARIYA ÇIKMAMALIYDI"

Heerenveen'e karşı oynanan maçtan sonra takım otobüsünde hocamızla bir tartışmamız oldu, bu yüzde 100 doğru. İnsanların kafasındaki gibi saygısızlık ortamında birbirimize kötü sözler söylemedik. Tüm olan biraz sesin yükselmesiydi. O bana, ben ona. Ama bu futbolda olur. Bunu gündeme getiren gazetecileri anlıyorum çünkü bu haber ve onların işi. Bu tartışmanın en büyük sorunu o olayın otobüsün dışarı çıkmasıdır. Biz bir aileyiz, bu dışarıya çıkmamalıydı. Tartışma çoktan unutuldu, burada her gün birlikte iyi çalışıyoruz, sarılıyoruz. Yarın başka bir tartışma olabilir, futbolda bunlar vardır. Ama 'Burak kadroya giriyor, Burak ödül dağıtıyor' gibi mesajlar çok utanç verici.

"TÜRK OLARAK BU ŞANSLARA SAHİP OLMAM BAZILARINA FAZLA GELEBİLİYOR"

- Bu iddialar neden çıkıyor?

Sonuçta ben 5 senelik bir sözleşme imzaladım. Bir Türküm, bir Türk olarak bu şansa sahip oldum. Bunun bazı insanlara fazla geldiğini görebiliyorum, anlayabiliyorum. Saygı da duyuyorum. Ama insanlar bilsin ki benim için Hollanda futbolu çok değerli, dünyada bir ekol. Ve en iyi arkadaşlarım Hollandalı. Wesley Sneijder, Andre Van Alphen, Sven Botman... Ve ben buraya seve seve, sizlerden bir şeyler öğrenmeye geldim. 2 sene Fransa'da yaşadım, şimdi de Hollanda'dayım. Çin'de de oynadım. Kültürleri geziyorum. Hocalığa başlangıç için Hollanda'ya gelmeyi çok istedim.

- Fransa'da böyle bir şey yaşadın mı?

Fransa'da biz PSG önünde şampiyonluk yaşadık. Her şey çok güzeldi. Burada da eleştirilmeyi, övgüyü futbolun bir güzelliği olarak görüyorum. 'Burak her şeyi yapıyor, primi veriyor, 11'i yapıyor' sözlerine çok üzüldüm. Ben Fortuna Sittard için 2 sene sadece bir oyuncuyum, bir oyuncudan fazlası değilim.

"TOP TOPLAYICI ÇOCUĞUN GÖREVİ TOPU BANA ATMAKTI"

- Türkiye'deki Burak ile buradaki Burak aynı mı?

Asla değişmem, hiç değişmedim. Heerenveen'de bir top toplayıcıdan topu biraz sert şekilde aldım. Son dakikada ve 2-1 gerideyiz. O çocuk yüzünde geniş bir gülümsemeyle bana bakıyor ve topu tutuyor. Aslında, topu bana atmalıydı. O yapmadı ve sonra insanlar beni eleştirdi. Çocuğa saygısızca davrandığımı söylüyorlar ama oradaki görevi topu bana atmak. Bu öfke ve stresle topu biraz daha sert alıyorum ve fail benim. O çocuğa saygısızlık olup olmadığını yargılayamam, ama biraz da o çocukla ilgili olması gerekmez mi? Bu eleştiriye bile saygı duyuyorum, benim kalibremde bir oyuncu belki de bunu yapmamalıydı.

"16 YAŞINDA NEYSEM, 37'DE DE OYUM"

- Yeni teknik direktör Julio Velazquez'i siz mi seçtiniz?

Böyle sorman çok güzel oldu. Daha önce hiç tanımıyordum. İlk defa burada gördüm. Çok değerli, futbolla yaşayan, enerjisini bize yansıtan bir hoca. Onunla birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum. Hiçbir zaman değişmeyeceğim. 16 yaşında neysem 37 yaşında da oyum. Sahada her zaman agresif, kazanmak için elinden gelen her şeyi yapan biri olacağım. Ama saha dışında ben bir babayım, iki kızım var, sakinim. Hakkımda çok yanlış haberler çıktı. Bunlara cevap verdim ama bir daha da kimseye cevap vermeyeceğim. Tamamen futboluma konsantre olacağım. Hollanda futbolundan bir şeyler öğrenmek için buradayım. Sizlerden bir şey öğrenmek için buradayım, lütfen sizler de bana kucak açın ve destek verin. Ben de elimden geldiğince sizleri mutlu etmek için elimden geleni yapacağım. Fortuna tabiki ligde kalacak.

BURAK YILMAZ'DAN KISA KISA CEVAPLAR...

- Dünyadaki en iyi takım?
Real Madrid.

- En iyi hoca?
Şenol Güneş

- En sevimli teknik adam?
Guus Hiddink.

- Birlikte oynadığın en iyi futbolcu?
Drogba.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.