Sarı ve turuncu alarm: 10 ilde etkili olacak

Meteoroloji hava durumu raporunu paylaştı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre; 10 il için sarı ve turuncu koldu uyarı yapıldı. Söz konusu illerde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Öte yandan İstanbul Valiliği'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Marmara Bölgesi'nde Pazar günü öğle saatlerinden sonra rüzgarın etkili olacağı belirtilerek, dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Sinop, Artvin, Ağrı, Van ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Muğla'nın ve Aydın'ın iç kesimleri, Denizli, Antalya'nın batısı, Burdur, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/saat) kuvvetli esmesi bekleniyor.

10 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporuna göre; 10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı tapıldı. Söz konusu illerde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER ŞU ŞEKİLDE:

Muğla, Denizli, Burdur, Antalya,

Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay.

TURUNCU KODLU UYARI: Rize ve Artvin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.