Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’te yemin etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin etmek üzere Meclis'e geldi. Erdoğan, geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı. Meclis Genel Kurulu'nda mazbatasını Devlet Bahçeli'den alan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Meclis kürsüsünde yemin etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Meclis'te yemin edecek. Erdoğan yemin töreni için TBMM'ye geldi. Meclis girişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı. Erdoğan, Meclis bahçesinde tören kıtasını selamladı. Erdoğan ve Bahçeli daha sonra Meclis Genel Kurulu'na geçti.

GENEL KURUL'DA YEMİN TÖRENİ

Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için programı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Genel Kurulu'na geldi. Erdoğan, mazbatasını geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'den devraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim" diyerek yemin etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AK Parti ve MHP'li milletvekilleri ayakta alkışlarken, CHP'li milletvekilleri otururken, YSP'li milletvekillerinin çoğunluğu yemin törenine katılmadı. DEVA, Gelecek, Saadet Partililer ise ayakta selamladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeminin ardından İstiklal Marşı okundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105