Kemal Kılıçdaroğlu yenilgi sonrası konuştu...

"Koltuğu bırakmayacağım" mesajı

7'li koalisyon cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Erdoğan'ın gerisinde kalarak bir yenilgi daha yaşadı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Başkan Erdoğan yüzde 52,10 oranında oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 47,90 oranında oy aldı. Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız" diyerek istifa etmeyeceğini ilan etti.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99,54'ü açıldı. Başkan Erdoğan yüzde 52,11 oranında oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 47,89 oranında oy aldı.

Başkan Erdoğan girdiği bir seçimde daha Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı.

Bunun üzerinde CHP'li seçmenlerden istifa paylaşımları geldi.

Alınan yenilgi sonrası sosyal medyada hedef tahtasına konulan ve istifası istenilen Kılıçdaroğlu, istifa etmeyeceğinin sinyallerini vererek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara boyun eğmeden mücadele eden tüm vatandaşlarıma teşekkür ederim. Bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.

Şu andan itibaren bana oy veren 25 milyon vatandaşımızı moralli şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum yürüyüşümüz sürüyor buradayız. Bu toprakların bir insanı olarak bolluk, bereket, huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.