Yeni kabine belli oluyor!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak, tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu hafta yaptığı toplantılarla yeni kabineye son şeklini veriyor. Yarın Meclis’te yemin töreni yapılacak, ardından Erdoğan bakanları açıklayacak. Yeni dönemin ilk kabine toplantısı ise pazartesi günü yapılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı önümüzdeki hafta başına kadar yoğun bir mesai bekliyor. Yarın saat 14.00’te önce Meclis’te yemin edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra saat 15.00’te Anıtkabir’i ziyaret edecek ve ardından atlı birliklerle Anıtkabir’den Beştepe’ye gidecek. Saat 17.00’de Beştepe’de tebrikleri kabul edecek olan Erdoğan, akşam Çankaya Köşkü’nde devlet başkanlarının da katıldığı yemekli programın ardından saat 22.00 sıralarında yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.Yeni kabinenin nasıl olacağıyla ilgili de kulisler hareketli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce MYK’da ardından önceki gün son kabine toplantısında bu konuda değerlendirme yaptığı öğrenildi. Erdoğan dün de Beştepe’de kabineye ilişkin kurmaylarıyla çalışmalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı’na yakışır genç, dinamik bir kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti” değerlendirmesini yapmıştı.

İKİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

Erdoğan’ın bu dönemde cumhurbaşkanı yardımcısı sayısını ikiye çıkarabileceği de konuşuluyor. Bir yardımcının ekonomiden, diğerinin ise güvenlik ve diğer politikalardan sorumlu olacağı ifade ediliyor.

ÖNCE KKTC SONRA AZERBAYCAN

Yeni kabinede görev alacak bakanlar pazar günü Meclis’te yemin edecek. Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, her Seçim sonrası olduğu gibi ilk olarak KKTC’ye giderek orada törenlere katılacak. Erdoğan, KKTC’nin ardından aynı gün Azerbaycan’a da bir ziyaret yapacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, programların ardından Ankara’ya dönecek.

Erdoğan’ın önümüzdeki pazartesi günü yeni kabinesini Beştepe’de toplaması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.