Soyadı yanlışı yüzünden mağdur oldular...

R ve N harfi karışınca...

Bir harf yüzünden hayatları kararan hakim ve savcı çifti hukuk mücadelesini kazandı.Trabzon'un Tonya İlçesi'nde görev yapan Hakim AdaletTanrıöver  ve Savcı Mehmet Tanrıöver, 15 Temmuz’dan bir gün sonra gözaltına alındı ve meslekten ihraç edildi.

7 AY TUTUKLU KALDI

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması  (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra, Trabzon’un Tonya ilçesinde görev yapan Hakim Adalet Tanrıöver ile Savcı Mehmet Tanrıöver gözaltına alındı. Adalet Tanrıöver o dönem hamile olduğu için serbest bırakılırken, eşi Mehmet Tanrıöver ise FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver ile eşi Adalet Tanrıöver hakkında Samsun 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘R’ VE ‘N’ HARFLERİ KARIŞTI

Soruşturmacı savcının hazılradığı iddianamede, Antalya’da yaşayan bir kişinin, başka bir Cumhuriyet Savcısının eliyle kendisine FETÖ kumpası kurulduğu iddiası bulundu. Ağr Ceza Mehkemesinden yapılan  yargılamada şikayet edilen savcının Mehmet Tanrıöver değil, soyadı ‘Tanrıöven’ olduğu belirlendi. Bir harften kaynaklı hatadan dolayı Mehmet Tanrıöver ve eşi hakkında soruşturma yapıldığı ortaya çıktı. Tanrıöver çiftinin yapılan yargılama sonunda ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

FETÖ/PDY İLE İLİŞKİLERİ YOK!

Trabzon Barosu eski başkanlarından Avukat Veysel Malkoç ile birlikte Trabzon Barosu’na bağlı olarak avukatlık yapan çift, Danıştay'ın, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile herhangi bir irtibat ya da iltisaklarının bulunmadığının tespiti yönünde vermiş olduğu karar üzerine Mehmet Tanrıöver'in Tonya Cumhuriyet Savcılığına, eşi Adalet Tanrıöver'in ise Tonya Hakimlik görevlerine iadesine karar verildi. Tanrıöver çiftinin Tonya ilçesinde göreve başlamaları bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haydar Dulkadiroğlu 2 yıl önce

Bunca eziyetin, çilenin, zulmün bedelini kim ödeyecek. İade-i itibar için savcı ve hakime hanımdan bu yanlışlığa sebebiyet veren kişi yada kişiler kamuoyu önünde özür dilemelidirler.