AİLECE İNFAZA 76 YIL HAPİS...

AİLECE alınan kararın ardından sokak ortasında 8 bıçak darbesiyle öldürülen gencin katillerine, tahrik altında ceza yağdı.

PARA GÖNDERDİ TRABZON’A GETİRTTİ

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde kayınvalidesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle sık sık evden kaçan Aykut Y.’nin eşi Saliha Y., cep telefonundan ulaştığı Cesur Dumlu’ya kendisini kaçırmasını istedi. Kendisine yüklü miktarda para kalacağını söyleyen Saliha Y. ve Cesur Dumlu ile buluştu. Buluşan ikili Patnos’tan Erzurum’a kaçtı. Cesur Dumlu, Saliha Y.’yi kaçırırken yanına imam nikahlı eşi N.Y.’yi de aldı. Erzurum’dan İstanbul’a geçen Cesur Dumlu, Saliha Y. ve N.Y., burada parasız kaldı. Bunun üzerine Saliha Y. eşi Aykut Y.’yi arayarak para istedi. Eşine para gönderen Aykut Y. Trabzon’a gelmesini istedi.

ÜÇÜ BİRLİKTE TRABZON’A GELDİLER

Otobüse binen üç kişi, Trabzon’un yolunu tuttu. Saliha Y. ve N.Y.’yi Beşikdüzü’nde otobüsten indiren Cesur Dumlu Trabzon’a ulaştı. Bu sırada Aykut Y. eşi Saliha Y. ve Cesur Dumlu’nun imam nikahlı eşi N.Y. ile Beşikdüzü’nde buluştu. Aykut Y., eşi Saliha Y. ve N.Y.’yi yanına alarak  Trabzon’da amcası Abdullah Y. ile bir araya geldi. Abdullah Y. Cesur Dumlu’nun eşi N.Y., rehin alıp tehdit ederek, yaşananları anlatmasını istedi. Bu sırada amca Abdullah Y. ve Selçuk Y., Aykut Y. ve Bayram Y. adlı üç kardeş Cesur Dumlu ve Saliha Y.’nin aile büyüklerinin beklentisi olduğu için öldürme kararı alındığını söyledi. 

KAÇIRANI ARAMAYA BAŞLADILAR

N.Y.’den aldıkları bilgilerin ardından Cesur Dumlu’yu bulmak üzere evden çıkan Bayram Y., Aykut Y. ve Abdullah Y., bir süre sonra Cesur Dumlu’ya ulaştı. Takip ettikleri Cesur Dumlu’nun yolunu kesen üç kişi, zorla araca bindirmek istedi. Bunda başarılı olamayan üç kişi, Cesur Dumlu’yu dövmeye başladı Kavga sırasında bıçağını çıkaran Bayram Y., Cesur Dumlu’yu bıçakladı. Üç kişi olay yerine geldikleri araçla kaçtı.

SALDIRGANLAR POLİSTEN KAÇAMADI

Kanlar içerisinde kalan Cesur Dumlu’yu bırakarak kaçan iki kardeş ve amcaları kısa sürede yakalandı. Saldırganların kaçtığı aracın plakasını tespit eden polis evde yakaladığı 4 kişiyi adalete teslim etti. Abdullah Y., Bayram Y. ve Aykut Y., kasten öldürme, silahlı tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,  Selçuk Y. ise tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suç delillerini yok etme ve gizlemek suçlarından yargılanmasına karar verildi.

MAHKEME 4 SANIK İÇİN KARAR VERDİ

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklar tek tek son savunmalarını yaptı. Sanıklar, amaçlarının suç işlemek olmadığını olayların aniden geliştiğini söyledi. Son savunmaların ardından mahkeme heyeti, Aykut Y. ve Bayram Y. adlı iki kardeşi ve Abdullah Y.’yi adam öldürme suçundan 15 yıl, tehditten 2 yıl 1 ay ve hürriyeti yoksun kılma suçundan ise 3 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Üçüncü kardeş Selçuk Y.’yi ise tehditten 2 ay 1 gün, hürriyeti yoksun kılmaktan 3 yıl 4 ay hapse mahkum eden mahkeme heyeti, sanığı suç delilleri gizlemekten 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.  

Anahtar Kelimeler:
InfazTöre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105