GÖRÜŞ GÜNÜNDE MÜDÜRÜ ŞEHİT ETTİ

Rize Emniyet Müdürlüğü Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde trafik polisi olarak görev yapan iki çocuk babası İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit etti, personelden sorumlu emniyet müdür yardımcısı Ercan Polat ve koruma polisi Yiğit Can Köksal’ı ise yaraladı.

10 DAKİKALIK TAYİN TALEBİ

Rize Emniyet Müdürlüğü’nde bugün silahlar patladı. Derepazarı’ndan Rize il merkezine tayin talebinde bulunan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, görüş gününde emniyet müdürü ile görüşme talebinde bulundu. İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun üniversiteyi kazandığı için il merkezine tayinini istedi. Emniyet Müdürü Verdi, il merkezi ile Derepazarı’nın arasının 10 dakikalık bir mesafe olduğunu belirterek, sonraki planlamada tayin yapılacağının sözünü verdi.

KORUMA AYAĞIINDAN VURDU

Polis memuru İsmail hakkı Sarıcaoğlu, makamdan çıkarak, özel kaleme bıraktığı silahını aldığı ve tekrar makama girdi.  İki çocuk babası İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi ateş etti. Ardından silahını personelden sorumlu emniyet müdür yardımcısı Ercan Polat’a çevirerek ateşledi. Sarıcaoğlu, makama giren koruma polisi Yiğit Can Köksal’ı ise yaraladı. Makama giren koruma polislerinden biri, saldırgan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nu ayağından vurarak, etkisiz hala getrdi.

KALP MASAJI YARIM SAAT SÜRDÜ

Yaralanan Emniyet Müdürü hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran emniyet müdürü hayata döndürülmesi için yoğun çaba harcandı. Yarım saati aşkın süren kalp masajına rahmet, Altuğ Verdi hayatını kaybetti. Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı’nın özel uçakla Trabzon’a geldiği ve Rize’ye geçtiği öğrenildi. Bu arada şehit polis müdürü bir dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın koruma görevini üstlendiği ortaya çıktı.

 GAZETECİLERİN SORULARI CEVAPLADI

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin makamında bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olduğunu belirterek “Çok sevilen başarılı bir emniyet müdürümüzdü.” dedi. Rize Devlet Hastanesi önünde olayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çeber, “Maalesef çok üzücü bir olay. Hepimizi, memleketimizi üzen bir olay. Çok sevilen, çok başarılı, bir emniyet müdürümüzdü. Olayda 2 arkadaşımız yaralıdır. Biri personel şube müdürü ve birisi de koruması.  Olayı gerçekleştiren bir trafik polisi memuru.  Bugün candan herkesi kucaklayan müdürümüz bunla da görüşüyor. Görüşmeden önce bütün tedbirler alınmasına rağmen konuşmadan sonra dışarı çıkan arkadaş teçhizatını teslim alıyor. Ani hızlı bir şekilde makama geri dönüyor. Sonra hiçbir şey demeden ateş etmeye başlıyor. Daha sonra da içeri giren koruma arkadaşımıza ateş ediyor, yaralıyor. Müdürümüz ağır bir durumda hastaneye geldi, kaybettik. Makamı cennet olsun. Vatan sağ olsun. Hepimiz çok üzgünüz.” diye konuştu.

“Saldırı ile ilgili yanlış bir şey dememek lazım.” diyen Vali Çeber, “Bunu aile izleyecek, teşkilat mensupları izleyecek. Yanlış bir şey söylemekten kaçınıyorum. Derepazarı burasına çok yakın bir ilçe ama il merkezine gelme talebinde bulunmuş. Bir üniversite kazanmış. Uygun görülmemiş talebi. Muhtemelen içerde istediği sonucu alamadı. O şahısla ilgili ben ona polis demek istemiyorum. Bu sıkıntısı dışında sakin kendi halinde birisi. Ama tam olarak cezasını çekecek ama olan Altuğ müdürümüze oldu” ifadelerini kullandı. Öte yandan Vali Kemal Çeber’e bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla arayarak olayla ilgili kendisinden bilgi aldı.

İŞTE O MÜDÜRÜN ÖZGEÇMİŞİ

Emniyet Müdürü Altuğ VERDİ, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir. ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda temsil eden emniyet müdürü iyi derecede İngilizce bilmektedir. Emniyet Müdürü Verdi, 19.08.2017 tarihinde Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.