Savaş kaderim oldu

LİBYA’DAKİ iç karışıklıktan kaçarak Suriye’nin Halep Şehrine sığınan Hitem Esed (38), Suriye’de de iç savaş çıkınca 9 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığındı. Gaziantep sınırından 9 çocuğu ve eşiyle birlikte Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yapan genç kadın, 3 yaşındaki kızını Halep’te kaybetti.

Suriye'de yaşanan iç savaş 7.yılını geride bırakırken; milyonlarca insan kaçarak, ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. O isimlerden biri de 9 çocuğuyla birlikte Türkiye’nin Trabzon’a şehrine sığınan Hitem Esed (38) oldu. 4 yaşından beri Libya’da yaşayan genç kadın, Libya’da iç karışıklık başlayınca Suriye’ye sığındı. Bir anda kendini Suriye’de patlak veren iç savaşın içinde bulan genç kadın, çareyi Türkiye’ye sığınmakta buldu. 5 yıldır Türkiye’de 2 yıldır da Trabzon’da yaşadığını söyleyen Hitem Esed “Gaziantep’te 3 yıla yakın kaldım. 9 tane çocuğum var; en büyüğü 20 en küçüğü 3 yaşında. Kocam burada terzicilik yapıyor. Suriye’de 2 yıla yakın savaş ortamında kaldım. Suriye’de iş, aş, elektrik, su hiçbir şey yok. En çok da çocuklar zorlanıyordu. Sürekli Halep’in içinde dolaşıyorduk. Yer değiştiriyorduk. Sürekli bomba sesleri duyuyorduk. Çocuklarım için Türkiye’ye gelmeye karar verdim. Türkiye’yi çok seviyorum. Bize kapılarını açtı. Allah Erdoğan’dan da razı olsun.” şeklinde konuştu.Annesinin, babasının bütün ailesini Suriye’de bıraktığını söyleyen genç kadın “Suriye’de 15’den fazla yakınımı kaybettim. Hapishanede olan bir sürü yakınım var. Bir de kaybolan hiç haber alamadığımız yakınlarımız var. Beşşar Esed Suriye’ye olduğu sürece dönemeyiz, yoksa ülkeme dönmeyi çok isterim. Ama artık kan içerisinde yaşamak istemiyorum. Ramazan ayında bile bizi bombalıyorlardı. Hiç unutmuyorum, bir çocuk babasıyla yolda yürüyordu babası dükkâna girdi oraya bomba attılar. Çocuğa bir şey olmadı ama babası öldü. Bomba atıldığında hep birlikte mutfağa geçiyorduk. En güvenli yer mutfağımızdı.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.