Skandal patladı! 'Şort' depremi büyüyor, açıklama geldi

Bulgaristan'da düzenlenen kadın plaj hentbol turnuvasında çıkan 'şort' krizi büyüyor. Norveç Voleybol Federasyonu Başkanı ve Norveç Kültür ve Spor Bakanı ayrı ayrı zehir zemberek açıklamalar yaptı.

İskandinavyalılar, Pazar günü Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası'nda İspanya ile yaptıkları bronz madalya maçında Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun (IHF) kurallarının gereği giyilmesi gereken bikini yerine şortgiydi.

Norveç kadın plaj hentbol takımı, oyuncuların bir maçta bikini altı giymeyi reddetmesi ve yönetmelik dışı şortlarla yarışmaları nedeniyle para cezasına çarptırıldı ancak cezanın oyuncu başına sadece 50 avro olması bekleniyordu.

Para cezası, Pazar günü Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası'nda İspanya'yı yendikleri bronz madalya maçında Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun (IHF) kurallarının gerektirdiği bikini altı yerine şort giymelerinin ardından geldi.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Disiplin Komitesi Pazartesi günü takıma 1.500 Avro (15 bin TL), yani oyuncu başına 150 Avro para cezası verdi.

5NORVEÇLİ YETKİLİLER ATEŞ PÜSKÜRDÜ

NORVEÇLİ YETKİLİLER ATEŞ PÜSKÜRDÜ 

Norveçli yetkililer Salı günü haberlere öfkeyle tepki gösterdi. Norveç Kültür ve Spor Bakanı Abid Raja, Pazartesi günkü kararın ardından şu tweeti attı: "Maço ve muhafazakar uluslararası spor dünyasında nasıl bir tavır değişikliğine ihtiyaç var?"

Norveç Voleybol Federasyonu Başkanı Eirik Sordahl da olaya tepki göstererek ulusal haber ajansı NTB'ye şunları söyledi: "2021 yılında böyle bir şey bir sorun bile olmamalı."

İLK AÇIKLAMA HAFTA BAŞI GELDİ

İLK AÇIKLAMA HAFTA BAŞI GELDİ 

Norveç hentbol federasyonu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kadın takımının resmi kurallara uymamasının ardından verilebilecek olası herhangi bir cezayı ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Devlet televizyonu NRK'nın aktardığına göre, Norveçli oyuncu Katinka Haltvik olay ilk patlak verdiğinde bu durum nedeniyle oyuncu başına 50 avroluk bir para cezası riskiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

'HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ' 

Norveç Hentbol Federasyonu başkanı Kare Geir Lio Pazartesi günü AFP'ye verdiği demeçte, "Elbette herhangi bir ceza verilirse bunu öderiz. Hepimiz aynı gemideyiz" dedi.

Bazı oyuncular bikiniyi küçük düşürücü veya basitçe pratik bulmadığı için bu konu plaj sporları çevrelerinde uzunca bir süredir tartışma konusu.

Avrupa Şampiyonası öncesinde Norveç, Avrupa Hentbol Federasyonu'na başvurarak şortla oynamak için izin istedi ancak kendilerine kuralların ihlalinin para cezasıyla cezalandırılabileceği söylendi.

Lio, "En önemli şey, sporcuların rahat edebileceği ekipmanlara sahip olması" diye konuştu ve 'standart bir çerçeve içinde özgür bir seçim olması gerektiğini' sözlerine ekledi.

NORVEÇTEN KURAL DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÖNERİ

NORVEÇ'TEN KURAL DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÖNERİ 

Mevcut kuralları değiştirmeye yönelik bir Norveç'ten gelen bir öneri, önümüzdeki aylarda ilgili organlar tarafından tartışılacak. EHF sözcüsü Andrew Barringer bir e-postada, "EHF, bu konuyu üye federasyonların çıkarına uygun olarak masaya getirmeye kararlı ancak kurallarda bir değişikliğin yalnızca IHF düzeyinde gerçekleşebileceğini de söylemek gerekir" dedi.

ALMAN YILDIZLAR PROTESTO ETMİŞTİ 

Bu yılın başlarında, Alman plaj voleybolu yıldızları Karla Borger ve Julia Sude, Katar'da oyuncuların sahada bikini giymelerinin yasak olduğu 'tek ülke' olduğunu söyleyerek bir turnuvayı boykot edeceklerini söylediler.

Borger o sırada bir radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, "İşimizi yapmak için oradayız, ancak iş kıyafetlerimizi giymemiz engelleniyor" dedi ve ekledi: "Bu gerçekten bir hükümetin bize işimizi nasıl yapacağımızı söylediği tek ülke ve tek turnuva - bunu eleştiriyoruz."

Ortadoğu ülkesi FIVB Dünya Turu etkinliğine ev sahipliği yaptı ancak sahadaki kıyafetlerle ilgili katı kurallar, dünya şampiyonalarında gümüş madalya sahibi Borger ve çiftlerde partneri Sude'nin etkinliğe katılmamasına neden oldu.

Dünya plaj voleybolu federasyonu FIVB'nin "ev sahibi ülkenin kültürüne ve geleneklerine saygısızlık" olduğunu söylediği bir kural olarak, kadın oyunculardan normal bikiniler yerine gömlek ve uzun şort giymeleri istendi.

Ancak daha sonra beklenmeyen bir gelişme oldu ve bu kararından döndüğünü duyuran Katar Voleybol Birliği (QVA), bikini giyen oyuncular üzerinde 'hiçbir kısıtlama' olmayacağını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105