CHP’de ittifak isyanı

 ile  arasında yapılan ittifaka ilk tepki ’den geldi. CHP’nin Balıkesir adayını geri çekmesi, partilileri ayağa kaldırdı. İl Başkanı Serkan Sarı, “Adayımız yoksa biz de yokuz” dedi

Yerel seçimler için günlerdir 'papatya falına' dönen İyi Parti ile CHP arasında yapılan görüşmeler önceki akşam sonuçlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 21 ilde ittifak yapacaklarını açıklamasının ardından, CHP'de ittifaka ilk isyan Balıkesir'den geldi.
CHP'nin Balıkesir adayı milletvekili Ahmet Akın'ın adaylığını geri çekilmesi ve İyi Parti'nin adayı milletvekili İsmail Ok'un ortak aday olarak belirlenmesi, CHP'nin Balıkesir İl Teşkilatı'nı ayağa kaldırdı.

BİZİ ASLA İKNA EDEMEZLER
İttifak kararına tepki gösteren ve 15 ilçe başkanıyla birlikte Ankara'ya giden Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı, "Örgütü kimse yok sayamaz" diyerek karara tepki gösteren Sarı, "Balıkesir'de açıklamış olduğumuz bir adayımız var. Biz seçimi kazandık diye bakıyorduk. Bizi asla ikna edemezler. Eğer bu adaylığı geri çekmezlerse arkadaşlarımızla birlikte gereğini yapıp partiden ayrılacağız. Toplumun her kesiminden olumlu karşılık bulmuş bir adayımızın bu şekilde yok sayılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. Sarı "İttifak yapılacaksa başka yerlerde yapılmalı. Balıkesir özelinde kabul etmemiz mümkün değil. Çıktığımız yoldan dönmeyiz. Adayımız yoksa biz de yokuz" diye konuştu. Diğer partililer de İyi Parti'nin adayını desteklemeyeceklerini söyledi. Sarı, partililere attığı mesajda ise, "Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ile görüştük. İtirazlarımızı ilettik. Yarın da (bugün) genel başkanımızla görüşeceğiz. Herkesi sakin olmaya davet ediyorum" dedi. İttifak görüşmelerinde iki parti arasında paylaşılamayan Balıkesir'de ilk etapta CHP'nin adayının destekleneceği kararı alındığı ancak, çıkan kriz sonrası CHP'nin adayını geri çektiği belirtildi.

PARTİLİLER "KEMAL İSTİFA" DİYE BAĞIRDI
İttifak kararının açıklanmasından sonra Balıkesir CHP İl Başkanlığı'ndan atılan "Tüm üyelerimizi il başkanlığımıza bekliyoruz" mesajı üzerine partililer İl Başkanlığı'nda toplandı. Karara tepki gösteren bir grup partili, "Kemal istifa" sloganları attı. Partililer, "İyi Parti'nin adayına oy vermeyiz. Biz kendi adayımızı istiyoruz" diyerek genel merkezin ittifak kararından geri dönmesini istediklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
ChpBalıkesirIyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105