CİNAYETİ HATIRLADI!

Trabzon’da tartıştığı muhtarı öldüren cinayet zanlısı, hakım karşısına çıktı. Cinayet günü yaşananları yeniden anlattı.

“BEN DİYABET HASTASIYIM”

Trabzon’un Sürmene İlçesi Baştımar Mahallesi’nde alacak verecek yüzünden tartıştığı Sarayköy Mahallesi Muhtarı Ömer Ağaoğlu’nu silahla ensesinden tek kurşunla öldürdüğü iddia edilen Ali Kemal U., jandarma karakolunda verdiği ifadeyi mahkemede reddetti. Trabzon  1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan  Ali Kemal U., “Ben diyabet hastayım. Karakolda söylediklerimi hatırlamıyorum. Ömer ile silah satın almak için buluşmuştuk” dedi.

KATİLİ AFAD EKİBİ KURTARDI 

 Maktulün yakınlarının ve avukatının katıldığı duruşmada sanık Rize L Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden savunma yaptı. Ali Kemal U., “Sebahattin’den silah alacaktık. Buluşma yerine Sebahattin gelmedi. Bende İstanbul’a gideceğimi beni neden oyaladığını söyledim. Bunun üzerine tartışmaya başladık. 50 yıllık arkadaşım. bana küfür etti. Boğuşma yaşandı. Silah çekti. Bende silahımı çektim. Mücadele ettik. Silahım ateş aldı. Kapı açılınca, beraber düştük ve fındıklığa yuvarlandık. Bu sırada AFAD ekibi geldi ve beni düştüğüm yerden çıkardı. Ben Ömer’i orda unuttum. Eve döndüm elimi yüzümü yıkadım. Havalimanına giderken, jandarma yakaladı” dedi.

AİLE KATİLDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşmaya katılan maktulün yakınları Ali Kemal U. ’dan şikayetçi olduklarını söyledi. Duruşmada AFAD ekibinin ifadesi alındı. Savcı konu hakkında mütala vererek, sanığın müebbet hapsini talep etti. Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi ise duruşmayı 15 Ekim 2018 tarihine erteledi. Bu arada İstanbul’a yeğenini düğününe giderken yakalanan şüpheli Ali Kemal U.’nun üzerinden çıkan 28 bin 540 TL’nin bankadan kredi olarak mı çekildiği, yoksa maktulün pantolonun içindeki gizli cepten mi çalındığının araştırıldığı öğrenildi.

İŞTE KAROKALDA VERDİĞİ İFADE

Ali Kemal U., cinayetin ardından şunları söylemişti: “Kaçak silah almak için Baştımar’a çıktık. Silahı satacak ktşi gelmedi. Bunu üzerine geri döndük. Yolda bir kişi bize ateş etti. Ben kendimi geri çektim. Ömer’in ensesinden vurulduğu gördüm. Mermi Ömer’in ensesinden girdi, alnından çıktı. Ateş eden adam kaçtı. Aracı durdurdum. Ömer’i kucaklayarak araçtan indirdim. Bu sırada Ömer’i vuran geri döndü. Ömer’in sırtına tekme attı. Sonra benim kalçama tekme attı. Tekmeyi yiyince yuvarlandık. Kafamı yere vurdum. Tanımadığım insanlar beni yuvarlandığım yerden çıkardı. Elimi yüzümü yıkadım. Ben Ömer’in silahını temizlemedim.  Silahını aldım arabayı koydum. Aracımı yıkadım, camını değiştirmek için Trabzon’a giderken jandarma beni durdurdu. Bize ateş eden adamdan şikayetçiyim”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105