HAKEM KİLİTLEYEN VE  KÜFÜR EDEN CEZA YEDİ

DAVAYA BİR SANIK 5 VEKİL KATILDI

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda 28 Ekim 2015 tarihinde Trabzonspor – Gaziantepspor arasında oynanan futbol müsabakası sonrasında maçın orta hakemi Çağatay Şahan ve 5 yardımcısının soyunma odasında 4.5 saate yakın süre rehin tutulmasıyla ilgili görülen dava dün sonuçlandı. Duruşmaya 5 sanık vekilinin yanı sıra ve dönemin bordo mavili takımın stadyum sorumlusu olarak görev yapan yönetim kurulu üyesi Ömer Demir katıldı.

SANIK VEKİLLERİ SAVUNMA YAPTI

Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İbrahim Hacıosmanoğlu'nun vekili Fuat Göktaş son savunmasını yaptı. Avukat Göktaş, "İtalya'da bir uydurma bir federasyon ve vekili şikayette bulunuyor. Sonra cezaevinde uyuşturucu taciri ve PKK terör örgütü üyesinin şikayeti üzerine soruşturma açılıyor. Sonra Fuat Avni müvekkilimi tehdit ediyor ve Avusturya'da oyun oynadığı sırada görüntüler sosyal medyaya düşüyor. Maçın iki temsilcisi klasman düşürüldü. İki temsilcinin ifadeleri çelişkilerle doludur. Zaten federasyon İbrahim Usta'ya önce ceza verdi sonra görevine iade etti" dedi. Sanık vekillerinden Nusret Yılmaz, kamera görüntüsüne giren herkesin şüpheli ilan edildiğini ileri sürerek, "Akredite olmuş görevi bulanan insanlarda bu davada sanık oldular" dedi.

HAKİMİ KARARINI AÇIKLADI

Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Aksoy, sanık vekillerinin yanı sıra duruşmaya katılan sanığın son savunmasını yapmasının ardından kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Aksoy, akreditasyonu olduğu belirlenen bazı sanıklar hakkında beraat kararı verirken, Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında azmettirmek suçundan 8 ay 10 gün hapis cezası verdi. Bordo mavili kulübün yöneticisi ve çalışanı olduğu belirlenen 10 kişi de aynı suçtan ceza yedi. Bu arada stadyum koridorlarında maçın hakemlerine hakaret ettiği iddia edilen TFF Başkanvekili İbrahim Usta ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim Aksoy, cezaları 5 yıl süreyle ertelendi.

ÜÇ SUÇTAN HAPİS İSTENMİŞTİ

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakemleri odaya kapatılmasını azmettirdiği için 2 yıldan 7 yıla kadar hapsini talep eden savcı, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta hakkında ise kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemişti. Savcı, eski kulüp yöneticisi ve çalışanlarından oluşan 25 kişi hakkında ise hürriyeti yoksun kılma suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105