Karantina sürüyor hayvanlar aşılanıyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 1 kişinin ölümü 4 kişinin de şarbon virüsüne kapılmasına neden olan olay sonrası Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Karantina tedbirlerinin sürdüğü mahallede tahlillerinde pozitif bulguya rastlanan 3 kişinin tedavisine evlerinde devam ediliyor. Uzman ekipler ise Ağaçlı Mahallesi’nin yanı sıra çevre mahallelerdeki hayvanların tamamını aşılıyor.

Akçaabat’ta önceki gün meydana gelen ve Fatma Çakır (39) isimli genç kadının ölümüne neden olan şarbon vakasıyla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hastaneye gönderilen 73 kişiden, ölen Fatma Çakır’la birlikte 4 kişide yapılan testlerin pozitif sonuç çıktığı belirtildi. Şarbon virüsü pozitif çıkan 3 kişinin tedavilerinin evde devam ettiği ve endişe edilecek bir durumlarının olmadığı belirtildi.

ŞARBONUN NEREDEN GELDİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Öte yandan olay sonrası Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Karantina tedbirlerinin sürdüğü mahallede uzman ekipler Ağaçlı Mahallesi’nin yanı sıra aynı yaylayı kullanan Aydın Mahallesi ve diğer çevre mahallelerdeki hayvanların tamamını aşılıyor. Aşılamanın halen devam ettiği belirtildi.

Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları noktasında uyarırken en küçük bir şüphe halinde bile ilgili kurumlara haber verilmesi istendi.(

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.