Bu işi Reis çözer...

Rize-Trabzon arası sefer yapan minibüs şoförleri ve yolcuları oldukça sıkıntılı günler yaşıyor. Rize M Plakalı araçların Çömlekçiye girmesine müsaade edilmediğini belirten Rize-Trabzon 10.Nolu Minibüsler Kooperatif Başkanı Ekrem Kavalcı, bütün ilçe minibüslerine Çömlekçi mevkiinde durak yeri verilmesine rağmen sadece aynı haklara sahip Rize’den giden M Plakalı minibüslere durak yeri verilmediğini iddia etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu başta olmak üzere, Hayati Yazıcı, Trabzon AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Rize Milletvekili Hasan Karal gibi birçok isimle görüştüklerini belirten ve bu isimlerin kendine hak verdiklerini ifade eden Kavalcı, üyelerinin çok sıkıntılı günler geçirdiklerini, bazı üyelerinin dikkat çekmek için aracını yakmayı bile düşündüğünü söyledi. Şoförlerin çok gergin olduğunu belirten Kavalcı, bu işi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözeceğini ifade etti.

ÇÖMLEKÇİYE DÖNÜŞ HAKKI İSTİYORUZ

Rize- Trabzon arası sefer yapan araçlar için Çömlekçiye dönüş hakkı istediklerini belirten Rize-Trabzon 10.Nolu Minibüsler Kooperatif Başkanı Ekrem Kavalcı, Çömlekçiye girmelerin yasak olduğunu kaydetti. Başkan Kavalcı “ Problemin çözümü için Trabzon’da birçok yetkiliye danışsak da sürekli ‘bakacağız, çözeceğiz; siz bize bir yer gösterin bakalım’ gibi açıklamalarla karşılaştık. Trabzon’da yetkililer dururken, büyüklerimiz varken, biz nasıl size yer gösterelim diyebiliriz ki? Biz kendimiz Terminal’in arkasında hurdalıkta bir yer kiraladık. Orayı kiralamasak bizi oraya da sokmazlardı” şeklinde konuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK

Durak yeri verilmese bile Çömlekçiye girme izni istediklerini belirten Kavalcı, “1988 senesinde Trabzon İl Trafik Komisyonu kamu yararına değil de çıkar gruplarının tesiri altında başta şoförler odası olmak üzere bütün ilçe minibüslerine Çömlekçi mevkiinde durak yeri verilmesine rağmen sadece aynı haklara sahip Rize’den giden M Plakalı minibüslere durak yeri verilmediği gibi Çömlekçiye geçiş izni verilmemiştir. Daha sonraki yılarda eski hurdalıkta kendi imkânlarımızla bir yer kiraladık. Belediye ve Komisyonda bu yeri durak yeri olarak onayladı. Sadece kiraladığımız bu yere araçlarımızı park ediyoruz. Yolcuların oraya gelme ihtimali hiç yok. Büyükşehir Belediye Başkanı ile bize yardımcı olması için 4 defa görüşme gerçekleştirdik. Hiçbir sonuç alamadık. En azından durak yeri verilmese dahi araçlarımızın Çömlekçiye girmesine izin verilmesini istiyoruz” dedi.

AYDA 20 BİN YOLCU TAŞIYORUZ

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’ndan randevu talep ettiklerini belirten Kavalcı, şimdiye kadar 4 kere görüştüklerini ifade etti. Kavalcı “Çömlekçiye en azından dönüş hakkı istediğimizi söyledik. Yolcularımızı en son Terminal’de indirebiliyoruz. Çömlekçi’de bütün minibüslerin yolcu indirdiği yere bizde yolcularımızı indirmek istiyoruz. Bunun talebinde bulunmamıza rağmen bize bir yer gösterilmiyor. Rize’den Trabzon’a 800-1000 kapasiteli yolcumuz var. Ayda 20 bin yolcu demek, bu kadar insana hizmet veriyoruz. 42 çalışan kayıtlı aracımız var. 24 aracımız günlük Trabzon’a gidiyor. Buradan insanlar Trabzon’a alışverişe gidiyor, hastaneye gidiyor, üniversiteye gidiyor. Bu kadar insan kapasitesi varken, bize bu eziyet neden yapılıyor. Başkan bize gerekçe olarak araçların yolu işgal ettiğini söylüyor. En yoğun saatlerde bile bizim toplam 10 aracımız giriyor. Bu kadar araç, minibüs, tır, bütün ilçenin araçları Çömlekçi’den girip çıkarken, bir tek benim 10 aracım mı yolu işgal ediyor?” diyerek sitemde bulundu.

ARAÇLARIMIZA 500 TL CEZA KESİLİYOR

Birçok siyasiyi devreye soktuklarını belirten Başkan Kavalcı “Hayati Yazıcı, Belediye Başkanımız Kasapoğlu, Trabzon il Başkanı Haydar Revi, Rize Vekilimiz Hasan Karal herkes devreye girdi. İl Başkanı Revi çok destek verdi, çok ilgilendi. Bu konuda herkes gerçekten bize hak veriyor ve mağdur olduğumuzu iki tarafta görüyor. Üyelerimiz artık tükenme noktasına geldi, bazı üyelerimiz araçlarını yakmayı bile düşündüler. İlla Çömlekçi’de araç yakıp, dikkat mi çekelim. Bazı üyelerimizse bu işi sadece Reisimiz olan Cumhurbaşkanımızın çözeceğini düşünüyor. Çömlekçi’ye giren araçlarımız hem puan cezası alıyor, hem 500 TL para cezası kesiliyor. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.