Misafir öğrenciler çay topladı

Misafir öğrenciler çay topladı. Yaz okulu için 10 farklı ülkeden Rize’ye gelen yabancı öğrenciler, ellerine ilk kez aldıkları çay makası ile çay topladılar.

Afganistan, Azerbaycan, Cezayir, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Makedonya, Mısır ve Romanya’dan Rize iline gelen 20 misafir öğrenci ellerine ilk kez aldıkları çay makası ile çay toplayıp, çayın hasadından tüketimine kadar gelen tüm evreleri hakkında bilgi aldılar.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Türk dilini öğrenmek ve Anadolu kültürünü yakından tanımak amacıyla çeşitli ülkelerden 20 misafir öğrenci Rize’ye geldi. Rize’de üç hafta zaman geçirecek olan misafir öğrenciler çay bahçelerini gezip, çay topladı.

RTE Üniversitesi ve Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezinin (TÖMER) ev sahipliği yaptığı ‘Türkçe Yaz Okulu’ için Afganistan, Azerbaycan, Cezayir, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Makedonya, Mısır ve Romanya’dan Rize iline gelen 20 misafir öğrenci, Rize’nin Güneysu ilçesini ziyaret edip, çay’ın üretimi ve hasadı hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

RTE Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, RTE Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er, Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Okt. M. Fatih Yılmaz öncülüğünde, Rize’nin Güneysu ilçesi Pazarköy mevkii Aktepe mahallesinde, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan çayın hasadından tüketimine kadar gelen evreleri hakkında misafir öğrenciler kapsamlı bilgi aldılar. Doğal güzelliklerle çevrili yöreye hayran kalan misafir öğrenciler, ellerine ilk kez aldıkları çay makası ile de ürünü toplamaya çalıştılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105