YÖK'ten kötü haber geldi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) , Karadeniz Teknik Üniversite Senatosu’nun Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Hayrat ilçelerinde Meslek Yüksek Okulu (MYO) yapılması kararını onamadı.

Trabzon’un Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Hayrat ilçelerinde MYO yapılmasına dair geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde KTÜ Senatosundan onay çıkmıştı. KTÜ’den alınan bu kararın YÖK’e sunulup sunulmadığı hakkında bilgisine başvurduğumuz KTÜ Rektörü Sayın Süleyman Baykal, YÖK tarafından bu kararın onamadığını ifade etti. 

KTÜ Rektörü Sayın Süleyman Baykal, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “KTÜ Senatosundan çıkan bu kararı biz yaklaşık 1,5 ay önce YÖK’e sunmuştuk. Cevap olumsuz geldi. Bundan sonraki süreç nasıl olacak bekleyip göreceğiz. Bize bir gerekçe gelmedi genelde de karar sunulurken zaten böyle bir gerekçe sunulmaz. Büyük ihtimalle sebebin nüfusla alakalı olduğunu düşünüyorum. Oturulup gerekçeleri konuşulduktan sonra, gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra tekrar YÖK’e sunulabilir. Bu sondur diye bir şey yok. Biz kararı KTÜ senatosunda aldık ve YÖK’e sunduk. Bu karar YÖK tarafından onaylanması gereken bir karar. Nihai karar sonuçta bizim değil, bizimkisi sadece bir tekliftir, YÖK’ün bu yönde bir kararı oldu. Şuan için söylenecek bir şey yok.”

Anahtar Kelimeler:
YöktenKötü HaberGeldi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.