BAHÇEDEN HURMA YEMEK İSTEMİŞLER

İki ÇEDAŞ sorumlusuna taksirle ölüme neden olmak iddiasıyla dava açıldı

Trabzon’da iki ÇEDAŞ sorumlusuna taksirle ölüme neden olmak iddiasıyla hapis istemiyle dava açıldı.

ELEKTRİK DİREĞİNE TUTUNUNCA AKIMA KAPILDI

Trabzon'un Maçka İlçesi Bahçekaya Mahallesinde 17 Ekim 2020 tarihinde arkadaşı Ali Kemal Öztürk (12) ile oyun oynayan Erdinç Öztürk (12), eve dönüş yolunda bir bahçeye girerek hurma yemek istedi. İki arkadaştan Erdinç Öztürk, yol kenarındaki arazinin tel örgülerinin üzerine bastı. Erdinç Öztürk bu sırada elektrik direğine tutununca, akıma kapıldı. Ali Kemal Öztürk arkadaşını kurtarmak için hamle yaptı. Akıma kapılan iki arkadaş, hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan çocuklardan Erdinç Öztürk yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA ÇEDAŞ ASLİ KUSURLU ÇIKTI

Yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde dosya bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi şebekenin bakımının ve denetiminin düzenli yapılmış olması ve demir direk koruma topraklamalarının kontrol edilmiş olması halinde söz konusu olayın meydana gelmeyeceğini belirterek, ÇEDAŞ’ı asli kusurlu buldu. Bilirkişi raporunun ardından soruşturmayı tamamlayan savcı, Çoruh Elektrik Dağıtım adlı şirketin Maçka’daki iki sorumlusu C.E. ve M.M. hakkında taksirli ölüme ve yaralamaya neden olmak iddiasıyla dava açtı. Savcı hazırladığı iddianameyi Ağrı Ceza Mahkemesine gönderdi. C.E. ve M.M. hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.