KOVİD-19 42 CAN ALDI

Trabzon’da hasta sayısı 2 bini aştı, can kaybı ise her geçen gün artıyor

Trabzon’da hasta sayısı 2 bini aştı, her geçen gün can kaybı 42'ye ulaştı.

İKİ HASTANEDE TEST KARARI ALINDI

Trabzon’da korona virüs hasta sayısında artış tüm hızıyla devam ediyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen virüsün önüne geçilemiyor. Trabzon’da dün itibarıyla koronavirüs hasta sayısının 2 bini geçtiği ve Kovid-19 nedeniyle ölenlerinin sayısının 42'ye ulaştığı ortaya çıktı. Hasta sayısının artış göstermesi üzerine harekete geçen Trabzon Sağlık Müdürlüğü, Tonya ve Maçka Devlet Hastanesi’nde de test yapılmasına karar verdi. Trabzon’daki hastanelerde doluluk oranı yaşanmaması için yaklaşık bin 500 hastanın evde tedavi altında tutulmasına karar verilirken, bu hastaların evlerde sık sık kontrol edildiği öğrenildi. Bu arada kapasitenin artırılması için yeni test cihazlarının istendiği açıklandı.

KOVİD-19 HASTASINDAN BULAŞTI

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde uzun yıllar Kulak Burun Boğaz uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Refik Çaylan’a Azerbaycan’ın Bakü Şehrinde görev yaptığı hastanede bir hastadan koronavirüs bulaştı. Çaylan, İstanbul’a dönerken uçakta fenalaştı. Yaklaşık 15 gün önce uçak Sivas’a acil iniş yaptı. Hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleştiği ileri sürülen Refik Çaylan dün hayatını kaybetti. Türkiye’de Mart ayından itibaren 30’u hekim 57 sağlık çalışanı hayatını kaybettiği açıklandı.  Refik Çaylan’ın sevenleri sosyal medyadan acı haberi paylaştı ve üzüntülerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
KtüHastaVirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.