MESAJI ATAN KİŞİ YANDI

Trabzon’da özel uçağın pilotu ZAfer H.'ye mesaj atan Barış R. adlı kişinin iki ayrı suçtan yargılanacağı ileri sürüldü. 

UÇUŞ ÖNCESİ MESAJ ATMIŞ 

Özel bir şirkette görevli pilot Zafer H., Kayseri-Trabzon seferinin ardından Japonya’ya uçmaya hazırlandığı sırada 532 465… nolu cep telefonuna, “Bu daha başlangıç, neler yapacağımı tahmin edemezsin. Deniz gözlü benim, öyle kalacak. Bugün ki uçuşa dikkat Bommm. Serap’ı ben teselli ederim, aklın kalmasın dostum’ şeklinde mesaj attığını gördü. Yapılan araştırma sonucunda mesajı Ankara’dan Barış R. adlı kişinin attığı iddia edildi. Mesajın ardından polisten yardım isteyen Zafer H.’nin görev yaptığı uçak, polisler ve bomba uzmanı köpekler tarafından arandı. Pilot Zafer H.’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından Barış R.’nin Ankara’da arandığı öğrenildi. 

HUKUKÇULAR: “İKİ AYRI SUÇ VAR”

Avukat Ahmet Yasin Sözen, şüpheli hakkında tehdit ve uçağın hareket etmesini engellemek suçlarından dava açılacağını söyledi. Suçun terör amaçlı olmadığını belirten Avukat Sözen, “TCK 106 maddesine göre tehditten, TCK 223 maddesine göre ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıko¬nul¬ması suçlarından yargılama yapılacaktır” dedi. Bu arada TCK’ya göre Barış R.’nin işlediği iddia edilen suçların cezası ise söyle: 
TCK 106/2/a: Tehdit suçunu silahla işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılır. 
TCK 223/3: Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla hava ulaşım aracının hareket etmesini engelleyen veya bu aracı gitmekte olduğu yerden başka yere götüren kişinin beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105