NE YAPTIN HOCAM

 Trabzon’da öğretmeni tarafından tacize uğradığı ileri süren M.D. adlı genç kız, çare aradığı öğretmenleri olaya gülerek kapatınca, yaşadıklarını annesiyle paylaştı. Annenin ihbarı üzerine hem tacizci hem de olayı örtbas eden öğretmen hakkında hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede her iki öğretmenin de meslekten ihracı istendi. 
ANNE ÖĞRETMEN ŞİKAYETÇİ OLDU 
Trabzon’da bir okulda öğretmeni tarafından taciz edildiğini ileri süren okulun 10. Sınıf öğrencisi M.D., ailesinden korktuğu için yaşadıklarını öğretmenleriyle paylaştı.  Okul öğretmenlerinin durumu örtbas ederek, ‘O farklı kültürden geliyor” diyerek güldükleri M.D. çareyi annesinde buldu. Yaşadıklarını bu sefer annesine anlattı. Okulu basan anne, öğretmenden şikayetçi oldu. Öğretmenler hakkında hem adli hem de idare soruşturma başlatıldı. 
ÖĞRETMENE İHRAÇ VE HAPİS İSTENDİ 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olayla ilgili soruşturma başlattı. M.D. adlı kızın uzmanlar eşliğinde ifadesi alındı. Öğretmenin tacizlerinden bunalan M.D., yaşadıkları N.B. adlı öğretmenin yanı sıra okulun diğer öğretmenlerine de anlattığını söyledi. M.D., “Sınıf olarak gittiğimiz gezilerde beni taciz ediyordu. Arkadaşlarıma ruj alıyordu.  Sık sık arkadaşlarıma beni soruyordu. Ayağıyla sıranın altından benim bacağıma dokunuyordu. Başka arkadaşlarımı da aynı şekilde dokundu. Elimi tutarak cebine koyuyor, “Eşim görse çok kızar’ diyordu. Çareyi öğretmenlerime anlatmakta buldum. Öğretmenlerim, ‘O farklı kültürden geliyor” diyerek güldüler. Sonunda yaşadıklarımı annemle paylaştım” dedi. 
İKİ ÖĞRETMEN MAHKEMELİK OLDU 
Soruşturma kapsamında ifadesi alınana her iki öğretmen haklarındaki iddiaları reddetti. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, önce öğrencisini taciz ettiği iddia edilen N.B. hakkında cinsel istismar iddiasıyla 4.5 yıldan 12 yıla hapis istemiyle dava açtı. Savcı öğretmenin suçlu bulunması halinde meslekten ihracını talep ederek, hazırladığı iddianameyi ağır ceza mahkemesine gönderdi. Tacizi gizlediği iddia edilen öğretmen M.K. hakkında 6 aydan iki yıla kadar hapis ve  meslekten ihracını talep eden savcı, iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.