OKUL ÖNLERİNDE KUŞ UÇMUYOR

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu istedi, Vali Yücel Yavuz harekete geçti. Trabzon’daki okul çevrelerinde kuş uçurtulmayacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı öncesinde illere gönderdiği bir yazı ile okul önlerinde ve çevrelerinde gerekli güvenlik tedbirlerin alınmasını istedi. Trabzon’a ulaşan bu genelgenin ardından harekete geçen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 7 Eylül 2018 tarihinde emniyet ve jandarma birimlerine okul önlerinde önleyici tedbirlerin nasıl alınacağını anlatan bir yazı gönderdi. 

Çocukların daha güvenli eğitim ve öğretim ortamlarında yetiştirilmesinin amaçlandığını belirtilen genelgede, eğitim ve öğretim döneminde polis ve jandarma sorumluluk bölgesindeki okul ve çevrelerinde terör, asayiş narkotik ve trafik konularında sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal analizler yapılarak, okulların daha güvenli hale getirilmesi için alınacak tedbirleri sıraladı. Vali Yavuz, ayrıca okul önlerinde koruyucu-önleyici tedbirlerin hassasiyetle uygulanmasını istedi.

Genelgede, okul güvenliği kapsamında servis araçlarının da denetlenmesi istendi. Ayrıca okul kantinlerinde görevlilerin kimlik bilgilerinin alınarak takibi yapılması istenilen genelgede, okullardaki görevli polislerin okul yönetimi ve okul aile birliği ile işbirliği içerisinde olması istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105