RENK KÖRÜNÜ ASKER YAPTILAR

TRABZON’DA 1985 yılında renk körü olan öğrencilerin yerine başka öğrencilerin sağlık kontrolünden geçirilerek askeri okullara kayıt ettirildiği ortaya çıktı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇMEMİŞ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün 15 ilde gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında emekli ve muvazzaf askerlerin bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY’nin askeri kanadına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda itirafçı olan emekli Yarbay Rafet A.’nın renk körü olduğu ve Kuleli Askeri Lisesi’ne sağlık kontrolünden geçmeden kayıt yaptırdığı ortaya çıktı.

ÖRGÜT SINAV SORULARINI VERMİŞ

Örgüt tarafından kendi yerine bir başka öğrencinin sağlık kontrolünden geçirildiği belirlenen Rafet A. askeri okula giriş sınav sorularının da kendilerini verildiğini itiraf etti. Kendisi gibi birçok öğrenciye askeri sınav sorularının verildiği ve örgüte ait dershanelerde eğitim gördüklerini belirten Rafet A.,soruların kimlere verildiğini söyledi. İtirafçı olmak isteyen Rafet A., ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Trabzon Emniyet Müdürlüğü,  Rafet A. ve gözaltındaki diğer itirafçı komutanların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni gözaltılar yapmaya başladı. Polis, Trabzon Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Duran Ç.’yi gözaltına aldı. Savcı eşliğinde makamında ve evinde arama yapılan Duran Ç.’nin hakkındaki birçok ifade bulunduğu ileri sürüldü. Gözaltına alınan ve bilgisayarına el konulan Albay Duran Ç.’nin hakkındaki suçlamaların önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.